WordCamp Europe 2019 – Stilte voor de storm

Een compleet nieuwe uitdaging – VER buiten mijn comfortzone maar wat een geweldige kans!

 

WordCamp 2018 in Belgrado is nog maar net voorbij maar de voorbereiding voor 2019 in Berlijn zijn langzaamaan aan het starten. Vrijwel direct na het event hebben Wendy en ik onszelf weer opgegeven voor het organisatie team. Iedereen die werkt met, affiniteit heeft met of interesse heeft in WordPress kan zich aanmelden voor het organisatieteam.

 

> De aanmeldingen kunnen nog ingediend worden
tot 31 juli 2018. Dus als jij wilt, kun jij je ook aanmelden.


Vanaf het moment dat we ons aanmelden bleef het stil rondom WordCamp. Waar ik me vorig jaar aanmeldde zonder een idee te hebben wat het precies inhield heb ik me dit jaar aangemeld in de exacte wetenschap van waar ik aan begon (dacht ik). Ik was wel heel zenuwachtig. Ieder jaar wordt elke organisator opnieuw gekozen. Als je eenmaal een keer in het team zat betekent dat absoluut niet dat je nogmaals uitgekozen wordt. Die keuze ligt bij de Team Lead. Die kiest het team waar die mee wilt werken. De Team Lead van vorig jaar had aangegeven dat hij ging stoppen, en Wendy en ik hebben op het moment van inschrijven geen enkel idee wíe de nieuwe Team Lead zou worden.

 

De inschrijfperiode loopt af op 31 juli en dan heeft die Team Lead tot 13 augustus om een de teamleden te kiezen en contact op te nemen. Een lange wachttijd voor is dus aangebroken.

Afgelopen week had ik een videochat met de Global Lead. Tijdens dat gesprek vroeg hij me of ik het komende jaar het design team wil gaan leiden. Ik was heel even met stomheid geslagen. Ter referentie: tot een jaar geleden had ik nog nooit een WordCamp meegemaakt… In Nederland of daarbuiten. En nu wordt ik gevraagd om leider te worden over het designteam. Het voelt een beetje onwerkelijk.

 

Hoewel het een enorme eer is heb ik niet direct “ja” gezegd. Het is namelijk een enorme verantwoordelijkheid die ook een significante tijdinvestering gaat kosten vanaf september. Maar na overleg met zowel Wendy als Patrick, waarvan ik beiden de steun nodig ga hebben kon ik niet anders dan de uitdaging aannemen!

 

En nu begint dan meteen al de voorbereiding. Officieel heb ik “vrij” tot september, maar mijn team moet nog wel even samengesteld worden… Ik moet eerst gaan bedenken welke skills mijn team nodig heeft. Dan moeten ik uit alle inschrijvingen de juiste mensen op de juiste plek zetten. 70% van de inschrijvingen die tot nu toe binnen zijn ken ik niet. Mensen die ik nog nooit gezien/gesproken heb. Dat is de eerste uitdaging. Ik heb er nu al zin in!

To be continued….

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.