Patrick vroeg me wat ik het leukste park vond om te bezoeken, en welke dag van onze vakantie ik het leukst vond. Dat is heel lastig. Sowieso omdat de eerste en tweede week voor mijn gevoel twee totaal verschillende vakanties waren.

De eerste week was het perfect weer, hadden we een super mooi hotel en hebben we de parken op ons gemak bekeken en genoten van de sfeer en beleving. De tweede week was het eigenlijk een beetje te warm, was geen leuk hotel en hebben we door tijdgebrek een hele strakke planning aangehouden met fastpasses en beperkte tijd per park om echt te genieten van de omgeving.

Ik kan het dus maar lastig vergelijken…

Wel vond in de Universal parken een stuk minder indrukwekkend en mooi aangelegd om doorheen te lopen dan SeaWorld en Disney. Het zijn twee parken die met elkaar verbonden zijn door de Hogwarts express. Die ik niet snel nog een keer zou bezoeken. Ondanks mijn liefde voor de Harry Potter boeken; The Wizarding World of Harry Potter viel mij een beetje tegen.

universal-logo

Pas op de laatste dag hebben we Diagon Alley in het donker gezien. Dat maakt veel goed. Het was toen ook rustiger in het park en we konden veel meer zien van de uitgewerkte details. Maar het komt bijna niet voor dat het rustig genoeg is om alles echt goed te zien. Overdag schijnt de zon ook in de gevels en daardoor kan je van veel kleine gebouwen niet zien dat er zich binnen iets afspeelt. Dat is zonde want daardoor mis je ook een aantal leuke toevoegingen. In de avond zijn de vitrines goed verlicht en kun je dus zien dat er iets binnen te doen is.

seaword-logo

SeaWorld was onze leukst dag in die eerste week. Enerzijds omdat het park gewoon echt heel mooi is om te zien en totaal het tegenovergestelde van Universal; Veel groen, veel ruimte en geen mensenmassa. En het was er Seven Seas Food Festival wat een hele leuke toevoeging is op het standaard park.

De vier Disney parken zijn een wereld van verschil tussen Universal maar ook onderling.

Onze dag in Magic Kingdom vond ik niet een heel leuk dag. Het was te druk en veel te warm. Maar omdat die te vergelijken is met Disneyland Parijs zijn er veel attracties die we konden overslaan die ook in Parijs te rijden zijn. Dat scheelt een enorme druk op de beleving.

magic-kingdom
magic-kingdom_after-hours-event

Maar in Magic Kingdom hebben we ook een Disney Villains After Hours party gedaan. Dat was onwijs gaaf om mee te maken!

Het is een feest waarvoor je een extra ticket koopt en nadat het park gesloten is blijven er nog maar een paar honderd gasten in het park over voor een drie uur durend feestje.

Animal Kingdom is veruit het mooiste park om te zien. Heel veel bomen en ander groen, heel veel schaduw om de warmte te ontsnappen en natuurlijk Pandora die daar een super mooie toevoeging op het park vormt. Wij hadden helaas maar 1 dag de tijd voor dit park, maar ik had er graag nog een dag gespendeerd. We hebben alle belangrijke attracties gereden, wat ook een hele prestatie is op één dag, maar we waren nog lang niet uitgekeken in de verschillende landen en om gewoon van de sfeer te genieten.

animal-kingdom
hollywood-studios

Hollywood Studio’s heeft mijn verwachtingen volledig overtroffen met Galaxy’s Edge. De rest van het park lijkt heel veel op Disney Studio’s in Parijs en daardoor ook weer minder interessant. Vanaf ons hotel was dit park het makkelijkst en snelst te bereiken met de Skyliner en we hebben hier dan ook alles gezien en gedaan we wilden.

Epcot is van de vier Disney parken tijdens deze vakantie mijn favoriet. Waarom: omdat het als park heel mooi is om doorheen te lopen. Er zijn dan misschien niet veel attracties en er zit geen enkele thrill-ride bij. Maar World Showcase (met als extra Flower and Garden Festival) heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. Toen Patrick zei dat hij graag twee dagen naar Epcot wilde was ik heel sceptisch. Ik ken Epcot als park niet echt en kon me er weinig voorstelling van maken. Maar er eenmaal zijn en zelf zien… Wauw! Als er een park ik die ik graag nog een keer bezoek in Florida dan is het deze wel.

epcot

De twee weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Twee totaal verschillende weken en 7 geweldige parken om af te strepen van onze bucket list. Wauw wat een gave ervaring en wat voelen we ons rijk dat we dit kunnen doen. 🙂

Laat een reactie achter