seaworld orlando 2020

SeaWorld – Seven Seas Food Festival 2020 – Orlando

Heerlijk eten, heerlijk weer, heerlijk park, heerlijke dag in SeaWorld!

Tijdens onze twee weken durende vakantie in Orlando kunnen we een bezoek aan SeaWorld natuurlijk niet overslaan. Na vier dagen Universal Studio’s en Universal Islands of Adventure gaan we op vrijdag naar SeaWorld. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er het Seven Seas Food Festival. Een extra event in het park met 31 eetstalletjes uit alle windstreken.

seaworld-entree

Het is vanuit ons hotel een half uur rijden met de I-Ride Trolley Service. Dat is echt super handig. Pal naast het hotel is een halte en de trolley brengt ons naar de ingang van het park.

Bij aankomst is het halve park nog niet open. We zijn dan ook mooi op tijd. Onze standaard strategie voor pretparken werkt ook vandaag weer perfect. Bij binnenkomst lopen we eerst helemaal naar de achterkant van het park waar het super rustig is en er totaal geen rijen staan voor de attracties. We starten dan ook met drie ritjes in Mako. Een super gave hypercoaster. Mijn favoriete achtbaan van de week (en ja, dit is ook de week van Hagrids...)

mako-2
seaworld-seven-sea-food-festival

Seven Seas Food Festival

Vanaf 11 uur is het festival geopend. Het park is opgedeeld in verschillende landen met in elk land verschillende stalletjes met culinaire uitspattingen uit die streek. We hadden beiden een “Food & Beverage sampler lanyard” gekocht. Een stempelkaart voor 15 sample porties eten of drinken. Er was iets mis gegaan bij kassa en we kregen samples van 20. Whoehoe!

We hebben de hele dag door heerlijk gegeten en gedronken! Hieronder een fotoreportage.

Killer whale (Orca) show

Een bezoek aan SeaWorld is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan “Orca Encounter”. Het is niet zozeer een show met aangeleerde truckjes zoals het vroeger was. Het start met een film over Orca’s en hoe ze in het wild leven en op welke manier SeaWorld onderzoek doet naar behoud van het Orca leven op aarde. Na de film komen de verzorgers en de orca’s in het theater en we krijgen te zien hoe orca’s spelen, jagen, voeren en verzorgen. Het was echt spectaculair om ze te zien.

Filmcredits: Steve Gray

Themagebied Sesamstraat

Net als in Port a Ventura in Spanje heeft SeaWorld een sesamstraat gebied. Compleet met eigen parade.  Wij hebben op zich niets met Sesamstraat maar in een pretpark is dat thema wel echt perfect weer te geven. En hoe meer parken wij bezoeken hoe meer themagebieden we zien hoe leuker het is om de verschillen op te merken. : -)

Het park overall

Het park ligt er onwijs mooi bij met heel veel groen. Het kwam op ons over als een oase van rust en ruimte en een enorm contrast met Universal. Zeker in de middag, toen het zonnetje heerlijk scheen hebben we echt genoten van de sfeer en aankleding van het park.

kraken

SeaWorld is niet een park waar je heen gaat puur voor attracties. Er staan drie achtbanen en een waterattractie. Daarnaast veel waterverblijven met onder andere een dolfijnen crèche, een roggenbaai, een haaien rif en Antarctica gebied met een dark-ride en pinguïns en ijsberen. En natuurlijk de shows met dolfijnen (die dicht was toen wij er waren) de Orca’s en haaien. Echt een mooie combinatie van dierenpark en attracties. Dat maakt een dagje SeaWorld echt een afwisselend dagje uit voor het hele gezin.

Met maar één dag om zowel het park te bewonderen, als de dieren die er leven en ook het food festival te ervaren hebben we niet alles kunnen zien en doen wat het park te bieden heeft. Aan het einde van de dag werd het ook behoorlijk koud en daardoor zijn we warmte gaan opzoeken in plaats van nog een rondje door het donker wordende park te lopen.

flamingos

Naar ons gevoel sloot het park veel te vroeg. 20.00 uur ging het dicht. Maar met een festival die in het teken staat van eten was het wel behoorlijk aanpoten. We hebben onze stempelkaarten dan ook niet vol gekregen. Al met al was dit de fijnste dag die we hadden in de eerste week van de vakantie.

manta

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.