Wintertrip Rulantica 2019

Rulantica – Wintertrip 2019

Deze winter hebben we een leuke Wintertrip gemaakt naar Europapark, Rulantica en Phantasialand in Duitsland. In één week de winter en kerstsfeer opsnuiven en genieten van koude biertjes en warme Glühwein!

Rulantica is het nieuwe Waterpark naast Europapark.

Afgelopen zomer waren we in Europapark en toen zagen we dat het waterpark vanaf 28 november open zou gaan. Mijn verjaardag is op 29 november en zelf vond ik het dus perfect om mijn verjaardag te gaan vieren in Rulantica. 😉

Direct naast het zesde themahotel "Krønasår" kun je voor waterplezier het gehele jaar terecht in het 32.600 m2 grote waterpark.
De thematisering brengt je naar het Hoge Noorden en 25 spannende attracties waaronder 17 glijbanen, een groot golfslagbad, een 250 meter lange lazy river en nog veel meer beloven een onvergetelijk avontuur voor de gehele familie.

7 themagebieden

Een mix uit Scandinavische stijlen, landschappen uit het Hoge Noorden, mystieke scenes en een fantasierijke vormgeving zorgt voor een unieke en indrukwekkende sfeer in indoor waterwereld Rulantica. Het waterpark is opgedeeld in 7 themagebieden en er is genoeg te zien en te doen voor een volle dag aan waterpret;

  • 17 glijbanen
  • Lazy river
  • Wildwaterbaan
  • Poolbar
  • Golfslagbad
  • Verschillende eetgelegenheden
  • (Peuter) Splashpad
  • Opstakelbaan
  • Buitenbad met tweede poolbar

Polsbandjes

Bij binnenkomst kregen we een polsband die in het waterpark overal voor te gebruiken is. Zo kun je er een kluisje mee openen, betalen voor eten en drinken en ik voorzie in de toekomst dat je daar in een virtuele wachtrij mee kan staan voor de glijbanen bij drukte. Super handig. Zo hoef je geen waardevolle spullen mee het park in te nemen en ook niet elke keer dat je wat wilt eten of drinken eerst naar een kluisje om geld te halen.

Bij vertrek lever je het bandje weer in en betaal je alles wat je erop geboekt hebt. 🙂

17 glijbanen

Er is werkelijk voor iedereen wel een glijbaan die leuk is; van peuters to echte thrill seekers. Glijbanen die je zelf af glijdt, glijbanen die je met een band af gaat en ook twee "bodemloze" tubes die je in een vrij val naar beneden laten vallen.

Zelf hebben wij alle glijbanen gedaan behalve de vrije val tubes. Die doen mijn aan je rug en daar hadden we geen zin in 🙂

Maar alle andere glijbanen waren meer dan de moeite waard. Al hoewel het park pas zes dagen open is was het er niet druk en hebben we dus ook niet in rijen hoeven wachten. Dat was super fijn en relaxed. Ik ben heel benieuwd hoe dat op drukke dagen is en je lang zou moeten wachten tot je van de glijbaan kan...

Relaxen in Scandinavische sferen

Om even te relaxen tussen alle glijbanen door is er een super relaxte lazy river waarbij je op een band rond dobbert en het hele park rond gaat.

Of er is de poolbar. Omringt met prachtige bomen en sfeervolle watervallen in er ook een, relatief klein, zwembad met onderwater bankjes en half afgesloten whirlpools met in het midden een heuse bar waar je vanaf het water heerlijke drankjes en cocktails kan bestellen die je in speciale waterbekers krijgt zodat je gewoon verder kunt blijven zwemmen. Hier hebben we bijna alle cocktails van de kaart geprobeerd. Allemaal super lekker!

Golfslagbad

Het midden van het park is volledig geweid aan een golfslagbad. Elke 45 minuten ongeveer tuit er een enorme hoorn en dan gaan de golfen aan. Super leuk voor als je een ervaren zwemmer bent en niet bang voor hoge golven. 😀

Volle dag vermaak

Wij hebben ons de hele dag vermaakt in het zwembad. Op rustige dagen zullen veel mensen het met een paar uur wel gezien hebben, maar op drukke dagen als er wat rijen staan voor de glijbanen dan heb je wel de hele dag nodig om overal vanaf te gaan.

Wij vinden het een enorme aanwinst voor het park en maakt een meerdaags verblijf dan ook echt wel vele malen leuker.

Ontdek Rulantica

Op een speciale website kun je zelf virtueel Rulantica ontdekken. Super leuke interactieve website. Helaas is die wel alleen in het Duits.

Fotoimpressie Rulantica

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.