Reisvoorbereidingen – USA here we come!

Over een maand is het zover. Dan stappen we op het vliegtuig voor onze tweede reis naar Californië!

Als zelfstandig ondernemer heb ik het geluk dat op vakantie gaan relatief makkelijk te plannen is. Ook heb ik zoveel vakantiedagen als ik zelf wil. Hoe fijn is dat! Maar ik weet ook dat dat een enorm geluk is en neem dat zeker niet als vanzelfsprekend. Wij hebben daarmee echt een luxepositie waar we oprecht van genieten zolang dat kan.

 

Eén van favoriete vakantiebestemmingen is Californië. Drie jaar geleden waren we daar voor het eerst en werd ik verliefd op de regio. We hebben toen heel veel gezien in slechts 17 dagen. Een beetje té veel eigenlijk. En daarom gaan we nu terug. Om alles te zien wat we de vorige keer gemist hebben.

 

Voorbereiden is de helft van de pret

Gewapend met een Lonely Planet, Google Maps en onze ervaring van drie jaar geleden is Patrick in mei begonnen met het plannen van deze trip.

Eerst kijkt hij naar wat we graag zouden willen doen. We hadden het plan om naar Orlando te gaan naar alle verschillende pretparken die daar liggen. Wij zijn gék op pretparken en Orlando is natuurlijk een Walhalla daarvoor. Echter zijn we ook nét terug van een mooie reis naar Hong Kong en moeten we dus een beetje op budget de oceaan over.

Orlando viel dus al relatief snel af als bestemming en we gingen verder kijken. Waar we in Orlando graag naar Disneyland wilden, zijn we gaan kijken welke andere Disney parken we graag zouden willen zien. Dat, gemixt met ons gevoel nog veel te willen zien daar, heeft ons doen besluiten terug te gaan naar LA en Las Vegas, met een tussenstop in Palm Springs.

 

Leren van voorgaande ervaringen

Toen we eenmaal de bestemming gekozen hadden toen zijn we gaan kijken naar alle minpunten van onze vorige reis.

  • Heel veel Miles afleggen. Dat gaan we nu anders doen. Dit keer gaan we in een veel kleiner gebied rondreizen.
  • Veel verschillende hotels. Door het vele reizen van de vorige keer hadden we veel verschillende hotels. Deze keer gaan we 21 dagen en verblijven we in maar drie verschillende hotels.
  • Teveel willen zien in te weinig tijd. Drie jaar geleden crosten we letterlijk heel snel door hele mooie gebieden heen. Deze keer nemen we veel meer de tijd. Enerzijds om meer te zien buiten de auto om. Maar anderzijds omdat het autorijden ook best wel uitputtend is.
  • Teveel kleding meenemen. Kleding in Amerika is heel goedkoop. Je kan dus beter niet gaan winkelen in Nederland en dan een koffer vol meenemen daarheen. Je kan beter in Amerika gaan winkelen en een koffer vol mee terug nemen.

 

Uiteraard hebben we ook gekeken naar alle pluspunten van de vorige keer. Zodat we die kunnen herhalen.

  • Onze route goed uitstippelen. We hebben een lijst met "must sees" en een lijst met "wanna sees". De must lijst beslaat niet de volledige reis, want als we daar zijn en we komen iets tegen wat leuk is, dan hebben we zogeheten gaten in de planning om spontaan ergens heen te gaan. Maar de must lijst geeft wel houvast en zorgt ervoor dat we niks missen van wat we weten dat we willen doen.
  • Ons budget bewaken. Dit klinkt als een inkoppertje maar we houden heel goed bij wat alles kost in Amerika. onze must-lijst is helemaal uitgewerkt en past helemaal binnen budget. Daarnaast houdt Patrick heel goed in de gate bij het zoeken naar hotels dat die gunstig liggen in de buurt van goedkope eetgelegenheden voor o.a. ontbijt. We boeken hotels zonder ontbijt omdat er vaak een diner in de buurt is waar je goedkoper terecht kan. Dat bespaard elke dag geld.
  • Entreetickets online vooruit boeken van de must lijst. We gaan dus naar Disneyland. Die tickets hebben we al geboekt omdat dat online een stuk goedkoper is dan aan de deur. Ook entree voor nationaal parken kan goedkoper uitpakken wanneer je naar meerdere parken gaat. Bij drie parken of meer is een jaarkaart goedkoper dan bij elk park los entree betalen.
  • Vliegtickets op de juiste dag boeken. Wanneer je zelf je reis plant dan kun je bedrogen uitkomen als je op de verkeerde dag je vliegtickets boekt. o is een vliegticket in het weekend veel duurder dan op een doordeweekse dag. En dan bedoel ik niet de dag dat hij opsteigt, maar de dag dat je het ticket zelf gaat boeken. Op dinsdag is de goedkoopste dag om je ticket te boeken. Je kan wel zoeken in het weekend, maar boek de tickets op dinsdag en je bespaard een hoop geld.

 

Hoewel onze bestemming relatief gelijk is als de vorige reis, gaat dit een compleet andere vakantie worden. We hebben nu bewust gekozen voor een basis-hotel in elke stad om van daaruit de omgeving te verkennen. We hebben weer gekozen voor afwisseling tussen stad en natuur, strand en nationaal parken.

 

Alle credit van het plannen van onze vakantie gaat naar Patrick. Hij spendeert uren en uren aan het zoeken van de juiste plekjes, de beste routes en mooie hotels. Ik vind dat heel knap; de keuze is zo groot en je kan niet ff gaan kijken of het echt wat is daar... Maar net als de vorige keer heb ik er alle vertrouwen in dat het wederom geweldig gaat worden!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.