Port Aventura – Spanje april 2019

In april 2019 zijn we naar Port Aventura in Spanje geweest. Een midweek even helemaal weg van onze normale leven. Niets moet, alles mag en voor heel even terug naar een wereld zonder verantwoordelijkheden. Heerlijk!

 

Zoals velen zullen weten zijn Patrick en ik gek op pretparken om te bezoeken. Niet alleen in Nederland maar zeker ook in andere landen. Mijn fascinatie met een pretpark is dat je even helemaal uit je eigen leven kunt stappen voor een periode. Als ondernemer is het voor mij onwijs lastig om niet met mijn werk bezig te zijn.

 

Toen ik nog in loondienst was was dat veel makkelijker. Aan het einde van mijn werkdag sloot ik mijn computer af en dat was het dan tot de volgende dag. Maar nu ik ondernemer ben ben ik altijd met mijn werk bezig. Niet fysiek uiteraard. Maar mijn gedachten staan altijd aan. Dus een vakantie op een strand helpt voor mij niet om mentaal tot rust te komen. Dan heb ik veel te veel tijd en ruimte om te gaan nadenken. In een pretpark is zoveel gaande , daar heb ik helemaal geen tijd om na te denken over werk. 🙂

Hotel Gold River

We vlogen op zondag naar Barcelona waar we een auto hebben gehuurd en zijn toen naar Salou gereden. Ons hotel is onderdeel van het PortAventura Resort en helemaal gemaakt in een Wild Wild West thema. Na aankomst hadden we nog één uur voordat het park sloot dus we hebben onze backpacks gedumpt en zijn gelijk het park in gegaan om alvast rond te kijken.

 

In totaal hebben we vier volle dagen om te spenderen in het Park. Drie dagen voor het hoofdpark en één dag voor het naastliggende Ferrari Land.

Zes themagebieden

Het park is opgedeeld in zes themagebieden; Far West, Mexico, China, Sesamo Aventura, Polynesia en Mediterrània. Normaal zou je in Mediterràna het park binnenkomen. Echter, omdat wij in het Gold River Hotel verbleven gingen het park binnen via de Hotel ingang in het Far West themagebied. Omdat het parkseizoen dat weekend was begonnen en het geen schoolvakantie was in Spanje draaide het park met een uitgekleed personeelsbestand. Dat heeft als resultaat dat de attracties niet allemaal open zijn bij opening van het park. Een groot deel van de attracties openden pas om half elf of om half twaalf. En een groot deel van de restaurants waren of helemaal dicht of met zeer beperkte openingstijden. Dat was jammer maar wel begrijpelijk.

China

Het themagebied die voor ons het leukste was is China. Hier staan twee van de mooiste achtbanen en een daarvan is dé reden voor ons om naar dit park te komen: Shambhala. Het thema omvat de legende van Shambhala, een mythisch koninkrijk uit de Himalaya. De attractie heeft drie Europese records op zijn naam gezet: de hoogste achtbaan (tot Red Force opende in Ferrari Land in 2017), de hoogste afdaling op een achtbaan en de snelste megacoaster.

Filmcredits: CoasterForce

De andere achtbaan in het themagebied China is Dragon Khan. Die heeft tijdens de rit veel interactie met Shambala omdat de banen voor elkaar heen lopen. Dragon Khan is ook een leuke achtbaan, alleen een heel stuk ruiger en Patrick kwam er duizelig uit.

 

Verder zijn er in dit thema gebied nog een aantal leuke flatrides zoals theekopjes en voor hele kleintjes een autoracebaan.

 

Wat vooral mooi is in het themagebied is de hele aankleding en de nagebootste Chinese muur. We hebben hier heel lang gewoon rondgelopen en genoten van hoe het er allemaal uitziet. 🙂

Sesamo Aventura

Het nieuwste themagebied is Sesam Straat. Dit is een gebied gericht op de kleintjes, maar het is ook voor ons onwijs leuk om doorheen te lopen en de sfeer op te snuiven. Kijk maar hoe leuk op de foto's!

Polynesia

In het Polynesia themagebied zin niet heel veel attracties, maar voornamelijk shows te zien. Er zijn ook een aantal hele leuke winkeltjes en op veel plekken kun je eten. De attracties die er zijn zijn een boot. Een kleine versie van de boot in de Efteling en er is een 4d dinosaurusshow.

Mediterania

Het begin van het park is geheel in Mediterraanse stijl gebouwd. Met maar één attractie, een heel gave achtbaan en verder alleen maar winkeltjes en eettentjes hebben we daar heerlijk genoten van een koud biertje en lekker eten op een super leuk terrasje. Het is er prima toeven en even te genieten van wat rust en omgeving.

Far West

Het Far West themagebied heeft heel veel waterattracties maar wij vinden het te koud om daarin te gaan. En een groot plein met kermisachtige setting waar de kleintjes spelletjes kunnen spelen om knuffels te winnen. Als je vanaf het mediteraanse gebied naar Far West loopt loop je als het ware door de Grand Canyon. Het is onwijs mooi gemaakt. Zo gaat dat in het hele park. Loop je van het ene naar het andere themagebied wordt je helemaal opgenomen in het thema en zie je van de rest van de wereld niets. Dat maakt het een super mooi park om doorheen te lopen. 🙂

Far West heeft 3 houten achtbanen. Twee die tegen elkaar racen en een kleinere voor kinderen. Wij hebben al een heleboel achtbanen gereden in ons leven maar nog nooit een die zo oncomfortabel is en zoveel pijn doet als die hier in PortAventura. We deden de rode van de racers en moesten eigenlijk de blauwe nog, maar onze knieën deden zo'n pijn, dat we de blauwe laten voor wat hij is.

Mexico

Het laatste themagebied is Mexico. Hier hebben ze een heleboel leuke flatrides. Geen grote attracties maar wel een helebel leuke kleinere die evengoed voor veel plezier zorgen. 🙂

Shows in het park

Als je drie dagen de tijd hebt is er voldoende tijd om de shows te gaan bekijken. Het feit dat er eigenlijk geen achtbaan is, op Shambhala na, die het waard is om meermalen te rijden heb je sowieso tijd over in een park.

Het is maar goed dat er naast de attracties zoveel shows zijn. Het was wel even goed plannen om ze allemaal te zien aangezien ze elkaar regelmatig overlappen... Maar we hebben echt onwijs genoten.

We hebben deze shows gezien:

  • Vogelshow
  • Poynesian show
  • Can Can West - Stuntshow
  • Bang Bang West - Muziek / Dinershow
  • We dance to music - Musical Show

Echt de moeite waard om te gaan bekijken!

De Dance to Music - musical show is te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik heb me helemaal rot gelachen... ik denk meer door de drank dan de show. haha

Me after 1-5 liters of beer
Me after 1-5 liters of beer
Patrick not so amused after i had 1-5 liter of beer
Patrick not so amused after i had 1-5 liter of beer

Conclusie

Al met al is het een heel mooi park om naar toe te gaan. Er is veel te zien en te doen en je kan je er zéker in het hoogseizoen met gemak meerdere dagen vermaken. Wat ons alleen heel erg tegenviel is de status van de attracties. De achtbanen zijn echt aan onderhoud toe om ze wat soepeler te laten lopen. En het in en uitladen van de trein duurt ook veel langer dan normaal. Shambhala duurde vijf minuten om te laden en reed maar met één trein. Dus de wachtrijen zijn veel langer dan zou kunnen en dat maakt het een minder leuke dag in het park. Ik denk dan ook niet dat we nog snel terug zouden gaan naar dit park.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Ferrariland

Als tweede park heeft Port Aventura naast de deur ook nog Ferrariland. Tegen een kleine extra bijdrage voor toegang is dit kleine park ook zeker de moeite waard voor een bezoekje van een halve dag.

In dit park staat de snelste achtbaan in Europa! en natuurlijk hebben we hier een aantal ritjes in gemaakt.

ferrari-land-portaventura--6

Er is iemand blij dat we weer thuis zijn! Ze wil de hele tijd in ons kruipen.

Dit gebeurt na elke vakantie van langer dan drie dagen. Dan is bij thuiskomst ons kleine meisje niet bij ons weg te slaan. SO CUTE!

thuis2
thuis

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.