Phantasialand - Wintertrip 2019

Deze winter hebben we een leuke Wintertrip gemaakt naar Europapark, Rulantica en Phantasialand in Duitsland. In één week de winter en kerstsfeer opsnuiven en genieten van koude biertjes en warme Glühwein!

Een wereld van verschil is de sfeer en aankleding tussen dit park en Europapark. Phantasialand valt meer in ons straatje.

 

Hoewel Phansatisland als park aan de kleine kant is, het is een eendaags park in tegenstelling tot bijvoorbeeld Efteling en Europapark wat meerdaagse parken zijn, hebben wij onze ogen hier uitgekeken.

Bij binnenkomst zijn we eerst naar Klugheim. Een aantal jaar geleden, toen dit gebied nét open was, hebben we ruim 90 minuten in de rij gestaan voor Taron. Iets wat we niet willen herhalen en dus als eerste van de lijst willen aftikken. En hoe! de rij was 5 minuten en we konden zó het karretje in lopen. 😀

Taron

Taron is een super gave achtbaan met twee lanceringen. Onbevreesd jaag je op de rug van Taron rakeling langs basaltgesteente, dwars door de huizen van Klugheim. Je voelt de overweldigende krachten uit het binnenste van de aarde.

Crazy Bats

Nieuw dit jaar is de VR indoor-achtbaan Crazy Bats; De langste VR-achtbaan ter wereld.

Drie maffe vleermuizen proberen jou te bevrijden uit een ijsblok terwijl datzelfde ijsblok een op hol geslagen tocht door een groots kasteel maakt. Hier worden achtbaan en animatiefilm één.

Black Mamba

Nog een geweldige achtbaan is Black Mamba. In het Afrikaanse themagebied wordt je door de jungle gesleurd. Met goede snelheid en een aantal keer over de kop.

Fotoimpressie

Video impressie

Hoewel het heel erg koud en vrij regenachtig was hebben we een onwijs leuke dag gehad. Helaas door die kou en regen hebben we niet heel veel foto's kunnen maken. Maar... er is een Nederlandse vlogger die een paar dagen voor ons in het park was en het geheel heeft vastgelegd. Hoe handig! 🙂

Filmcredits: Eftelflags on YouTube

Laat een reactie achter