Orlando heeft heel veel pretparken en waterparken. Vaak wordt mij gevraagd; welke vind je het leukst? Dat is lastig te antwoorden. Elk park heeft zo zijn eigen pluspunten. Voor mij is het ook niet speciaal een bepaald park wat eruit springt, maar meer de verschillende themagebieden. Wat ook maakt dat bijna elk park de moeite waard is om te bezoeken.

Op nummer 1 staat voor mij Galaxy’s Edge in Hollywood Studio’s

Niet alleen omdat ik fan ben van de Star Wars films. Ook als je helemaal niets hebt met de film is dit een gebied wat de moeite waard is om te gaan bezoeken. Er is zoveel moeite gestopt in de ontwikkeling van de illusie van een buitenaardse outpost. Zoveel details in de aankleding uitvoering. Voorbeeld: Je betaald met credits in plaats van Dollars. Er is geen eten en drinken van de aarde verkrijgbaar en alles castmembers zijn een karakter. Er zijn maar twee attracties in het gebied en één daarvan is alleen te rijden als je een speciaal ticket hebt. Maar dan nog is er genoeg te zien om er menig uurtje te spenderen.

Eten uit drinken from a Galaxy far far away…

Aards eten en drinken is niet te krijgen op Batuu. Het menu bestaat uit een variatie van buitenaardse eigenaardigheden: Ronto (Morning) Wrap, Blauwe en Groene melk, Space Coke, Outpost Popcorn Mix om maar een paar te noemen.

Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag naar een blog op gamespot.com

Op nummer 2 staat voor mij The Wizarding World of Harry Potter

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat ik eerder schreef dat het gebied me tegenviel. Maar dat mijn verwachtingen anders waren betekent niet dat het gebied niet mooi was. Ik had me er alleen een andere voorstelling van gemaakt in de 10 jaar dat ik dit al wil zien… Dat doet fantasie met een mens…

Maar los van mijn op hol geslagen fantasie hebben ze bij Universal enorm hun best gedaan om de wereld uit de boeken tot leven te brengen met alle dreuzel-ongemakken waar ze mee te maken hebben. 😉

De combinatie van Diagon Alley en Hogsmeade gekoppeld met de Hogwarts Express is echt briljant. Maar wel jammer dat je er voor beide parken en toegangskaart moet kopen… Net als in Galaxy’s Edge is de hele illusie tot in detail uitgewerkt. Zo kun je er ook hier geen Dreuzel eten en drinken krijgen en hebben alle castmembers een karakter. Je kan er een heuse toverstaf kopen en in het park op verschillende plekke gebruiken. Een sensor registreert een beweging die je moet maken met de staf en dan gebeurt er iets (water springt uit een fontein, of een pop gaat bewegen of er komt geluid uit een muur).

De hele dag hoor je geluidseffecten en zie je schaduwen van de Hogwarts Express die over Diagon Alley heen rijdt. Dat is een effect want in werkelijkheid rijdt de trein elders. Maar voor de illusie werkt het mee in de verbeelding.

De hele dag hoor je geluidseffecten en zie je schaduwen van de Hogwarts Express die over Diagon Alley heen rijdt. Dat is een effect want in werkelijkheid rijdt de trein elders. Maar voor de illusie werkt het mee in de verbeelding.

Wizarding World Eten en Drinken

In de boeken wordt veel gesproken over allerlei eten en drinken die in de tovernaarswereld gebruikt worden en zo’n beetje alles daarvan is te krijgen. Smekkies in alle smaken (Bertie Bott's Every Flavour Beans), droptoverstokken, ketelkoek, chocoladekikkers (waar plaatjes bij zitten die kinderen graag sparen), kakkerlak crunchies, Boterbier (Butterbeer), Pompoen sap (Pumpkin Juice), Gillywater, Firewhisky, Florean Fortescue’s Ice Cream, Fudge Flies, Fizzing Whizzbees.

Over de attracties en onze bevinden daarvan lees je alles in mijn blog over de parken zelf.

Op nummer 3 staat voor mij Pandora – The World of Avatar in Animal Kingdom

De wereld van Pandora is de eerste fictieve themawereld die Disney heeft gemaakt op basis van een “niet Disney” film. Hoewel het een super mooi gebied is met de beste attractie die wij gedaan hebben deze vakantie: Flight of Passage, is het in mijn ranglijst nummer drie. Dit omdat ik na het zien van Wizarding World en Galaxy’s Edge toch wat mis in Pandora. Er staan voornamelijk heel veel planten. Maar ik mis de dieren en de na’vi in het geheel. Ik mis de interactie met cast-members en werd niet helemaal opgeslokt door de illusie.

Over Na’vi River Journey en Flight of Passage schrijf ik in mijn blog over het park zelf.

Op nummer 4 staat voor mij Toy Story Land in Hollywood Studio’s

Dit themagebied staat naast Hollywood Studio’s ook in Walt Disney Studios Park (Parijs), Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland. Het is een gebied waarin je je in de achtertuin van Andy (een figuur uit de Toy Story-films) bevind als een heel klein speelfiguurtje. Deze in Orlando is de nieuwste van de vier en heeft een bijzondere attractie: Slinky Dog Dash. Een achtbaan in plaats van de drie parken die een rupsbaan van slinky dog hebben. 🙂

Overige themagebieden

Natuurlijk heeft elk park de standaard themagebieden zoals die over de hele wereld er zijn. Maar die gebieden vond ik niet speciaal genoeg om in bovenstaande lijst op te nemen en zal ik beschrijven in de verschillende blogs over de individuele parken.

NOTE: ik heb nog lang niet alle parken in Orlando bezocht. Dus deze lijst is op het moment van schrijven (maart 2020) actueel naar mijn eigen ervaring. Maar dat betekent niet dat dat niet kan veranderen mocht ik in de toekomst andere parken en themagebieden zien.

Laat een reactie achter