Orlando Florida; pretpark hoofdstad van de wereld!

Lang hebben we al de droom om naar Orlando Florida te reizen en als het moois dat het pretpark Capitool van de wereld te bieden heeft te gaan bewonderen. Voor echte pretpark liefhebbers zoals wij natuurlijk een no brainer zou je denken. Maar dat het een pretpark hoofdstad is is dan ook meteen een minpunt… Er is teveel moois om uit te kiezen voor 1 vakantie!

Zoveel te zien, zoveel zon, zoveel mensen…

Een van de redenen dat we niet eerder al op het vliegtuig zijn gestapt naar Orlando is dat wij moeilijk kunnen kiezen en we niet oneindig veel vakantiedagen kunnen opnemen. Als ondernemer heb ik natuurlijk wel wat meer vrijheden dan anderen daarin, maar Patrick is in loondienst en moet het doen met de standaard 25 vakantiedagen in een jaar. We hebben deze vakantie wel drie weken vrij, maar we gaan daarvan maar 15 dagen weg. Uit ervaring weten we dat we bij terugkomst ongeveer 5 dagen last hebben van de jetlag en een ongewoon slaapritme. Daar houden we rekening mee en zijn dus de derde week van onze vakantie vrij en thuis.

Een andere reden die ons al langere tijd tegenhoud om op het vliegtuig richting Florida te stappen is het feit dat het er behoorlijk warm kan worden. Florida is niet voor niets “the sunshine state” en het is er altijd zomer. Wij doen het niet zo heel goed in warm weer. En zeker in een mensenmassa met 30 graden of hoger zijn wij niet op ons best en we willen ook niet eindigen met een scheiding... 😉  Ideaal voor ons is een temperatuur lager dan 25 graden, en dat is in Florida een unicum.

De laatste rede wat ons altijd tegenhield was de drukte. Naast warmte doen wij het ook niet zo goed in mensenmassa’s. Dat ondervonden we vorig jaar in Disneyland California. Daar was het onwijs druk en dat benauwd ons enorm. Disney World is vele malen drukker dan dat, maar ook veel ruimer opgezet. Meer voorbereid op hordes mensen.

Orlando-Florida-Mardi-Gras

Zoveel plezier, zoveel magie, zoveel quality time…

Toch bleef het aan ons knagen… We volgen een aantal vloggers die veel de parken daar bezoeken en zien zoveel leuks voorbijkomen. Dus Patrick is zich helemaal gaan storten op het uitzoeken van de beste tijd van het jaar om heen te gaan en welke parken we dan écht moeten bezoeken. Weken is hij ermee bezig geweest. Via de crowd calender van undercovertourist konden we zien wat een relatief rustige periode is.

De meeste gunstige maand voor een Orlando trip blijkt september te zijn.

Vlak na de zomervakanties maar voordat Halloween losbarst. Perfect voor korte wachtrijen. Maar als je dan het klimaat schema ernaast houdt voor ons niet heel gunstig; elke dag boven de 30 graden, veel kans op langdurige regen en orkanen.

De tweede relatief rustige periode is februari.

Dat is een maand waarin in Amerika vrij weinig mensen vrij zijn omdat in maart Spring Break is. Begrijp me niet verkeerd; een rustige dag in Orlando is vergelijkbaar met een drukke dag in Disneyland Parijs. Het is er nooit niet druk, maar er zijn wel dagen waarop de drukte minder is dan op piekdagen. En met een gemiddelde temperatuur van 22 graden is dat ook perfect voor ons. Ook in combinatie met de drukte in mijn bedrijf; het laatste kwartaal van het jaar hebben wij het enorm druk, dan ga ik liever niet drie weken naar het buitenland.

Reisinspiratie via vlogs op YouTube

Dus toen we eenmaal hadden besloten dat voor ons eind februari/begin maart de beste tijd is om te gaan konden vliegtickets boeken en we gaan nadenken over het verloop van de vakantie. Waar willen we heen, wat willen we zien en in wat voor hotels willen we verblijven.

Met name de vlogs van The Tim Tracker hebben ons geholpen bij het maken van onze keuzes.

Tim en Jen Tracker wonen in Orlando en vloggen dagelijks over hun leven daar, de pretparken en de hotel resorts die daarbij horen. Ze bezoeken veel mediaevents en laten ook in filmpjes zien hoe de verschillende hotels eruit zien. Waar men vroeger trouw naar GTST keek, kijken wij regelmatig naar dit soort “soaps”. Veel betere entertainment.

Universal Hotel; Universal’s Endless Summer Resort - Surf Side Inn and Suites

Een paar maanden geleden kwam er een video online van een nieuw Hotel; Universal’s Endless Summer Resort - Surf Side Inn and Suites. Dat ziet er echt onwijs gaaf uit en met een zeer vriendelijke prijs. Als snel besloten we dat hotel te kiezen voor onze Universal Week.

De keuze voor een Universal hotel heeft alles te maken met de voordelen van “on site hotel” en toegang tot de parken. Als hotelgast van Universal kan je een uur eerder het park in en de shuttle bussen van het hotel naar de parken is gratis en rijdt elk kwartier de hele dag.

Het hotel is gelegen aan International Drive. Deze straat is ongeveer 18 km lang en bevat bijna alle toeristische bezienswaardigheden van Orlando en een super handige trolley bus die de hele dag op en neer rijd voor 2 dollar.

Parkeren bij de parken en het hotel kost 20 dollar per dag. Dus alleen al door geen auto te huren die eerste week en gebruik te maken van de shuttles van het hotel en de trolley met openbaar vervoer besparen we behoorlijk wat geld.

In de eerste week van ons verblijf in Orlando hebben we deze bezienswaardigheden bezocht:

I-trolley busrit door Orlando
I-trolley busrit door Orlando
I-trolley busrit door Orlando
I-trolley busrit door Orlando

Disney's Pop Century Resort

Voor onze Disney week was het wat lastiger. We wilden in eerste instantie een hotel in Orlando zoeken en dan een auto huren. Om kosten te besparen want Disney Hotels zijn onwijs duur om in te verblijven en ze zijn vrij ver verwijdert van de rest van Orlando. Het is lastig om vanuit een Disney hotel bij andere delen van de stad te komen. Maar we kwamen er al heel snel achter dat hotels in Orlando in het algemeen ook duur zijn en geen shuttles hebben naar de parken. We zouden dan dus elke dag met de auto naar de parken moeten en ook bij Disney 20 dollar per dag aan parkeergeld betalen.

Plus dat je auto ergens parkeren en dan parkhoppen lastig is, omdat je altijd weer terug moet naar start.

Toen kwam er een vlog online van Krispy Smore die verbleven in Disney's Pop Century Resort.

We hadden dit resort niet op onze radar omdat het heel oud is (en dus niet aan onze wensen voldoet). Maar… in die vlog lieten zij zien dat het hotel recent is opgeknapt. Nouja, de kamers dan. Het hotel buiten en in de algemene ruimten niet, dat is nog heel oud, perfect passend bij het thema.

Ook zagen we een vlog over een nieuw transport systeem bij Disney; de skyliner.

Deze gondola’s maken reizen tussen sommige hotels en parken veel makkelijker en sneller dan de bussen. En is gratis in gebruik.

Verder vertelt Tim in veel van zijn vlogs dat je als je eenmalig naar de parken komt slim bent gebruik te maken van de fastpasses. Hotelgasten mogen 60 dagen voor verblijf al, gratis, fastpasses claimen voor de meeste grote attracties. Parkbezoekers die online hun tickets kopen maar niet in een Disney Hotel verblijven mogen dat 30 dagen van tevoren. Maar, de meest gewilde fastpasses zijn dan al weg omdat de hotelgasten veel meer tijd krijgen.

Dus al deze informatie maakt dat wij kozen voor een Disney hotel: Gebruik van fastpasses, een hotel die een eigen Skyliner station heeft voor snel transport en uiteindelijk kozen we voor Pop Century ivm met de gunstige prijs per nacht.

Ik moet eerlijk bekennen; het hotel is echt niet onze stijl; veel te massaal en kermis.

De kamers zijn prima aan de binnenkant maar het hotel zelf heeft geen sfeer en is zó groot dat alles ver lopen is. Even wat eten en je bent een kwartier onderweg. En als je al een hele dag in een park hebt gehobbeld is dat echt wel ver lopen. Het restaurant is een hele dure vreetschuur met eten wat gewoon niet lekker is en totaal geen sfeer heeft. Maar het heeft dus wel een eigen verbinding met de skyliner en je kan dus relatief makkelijk en snel naar Epcot en Hollywood Studio’s die ook een skyliner station hebben.

In onze tweede week in Orlando hebben we deze bezienswaardigheden bezocht:

 • Magic Kingdom Park
  o Disney Villains After Hours at Magic Kingdom Park
 • Epcot - Flower and Garden fesival
 • Disney's Hollywood Studios
 • Disney's Animal Kingdom Park
 • Disney Springs

Dit hebben we door tijdgebrek gemist;

 • Busch Gardens Tampa Bay
 • LEGOLAND Florida
 • Disney's Blizzard Beach (waterpark)
 • Disney's Typhoon Lagoon (waterpark)
 • Wet 'n Wild Orlando (waterpark)
 • SeaWorld Aquatica (waterpark)
 • LEGOLAND Florida Water Park (waterpark)

Niet omdat die parken de moeite niet waard zijn. We hadden graag een waterpark bezocht en in de eerste week in Universal hadden we daar prima tijd voor. Universal parken zijn niet zodanig groot dat je er een week de tijd voor nodig hebt. Alleen waren een aantal dagen van onze eerste week aan de koude kant voor Florida begrippen (16-22 graden) en dan gaan de waterparken dicht.

 

In onze tweede week was het perfecte waterpark weer, maar omdat er in de Disney parken zoveel te zien en te doen is hadden we geen tijd om ook nog een waterpark aan ons drukke schema toe te voegen. Helaas.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.