Magic Kingdom – Villains Afterhours 2020

Het is groot, het is ruim, het is heet, het is het meest bezochte pretpark ter wereld. Waar de creativiteit van Walt Disney en de magie van onze verbeelding hun thuis hebben gevonden.

Tijdens onze tweeweekse vakantie in Orlando hebben we 1 dag gereserveerd voor Magic Kingdom en we hebben deze dag in de avond kaarten voor het After Hours Villains feest. Voor veel mensen is dit hét park om te bezoeken in Florida, maar omdat dit park veel gelijkenissen met Disneyland in Parijs, Californië en HongKong heeft is het voor ons niet het belangrijkste park. De belangrijkste attracties kennen we al en we hoeven ons dus niet heel druk te maken over de wachtrijen.

The most happy place on earth!
The most happy place on earth!

Unieke ervaringen

Onze Floridatrip heeft het doel de unieke aspecten van Disney te ontdekken. Al ver voor onze vertrek datum hadden Patrick en ik besloten dat we de attracties zouden doen waarvoor we een fastpass konden krijgen en die we nog nergens anders hebben gedaan. En alleen als de wachtrij kort is bij een “herhaling” attractie we die zouden meepakken. Wat Magic Kingdom wel uniek maakt zijn de After Hours Villains party’s. Het is best prijzig; 139 dollar per persoon voor een drie uur durend feestje… Maar dat is het meer dan waard!

Mainstreet USA

Bij binnenkomst in het park zijn we direct onder de indruk van Mainstreet USA. Het ligt er super mooi bij; Ruim opgezet en super schoon. Het is ook een grotere Mainstreet dan die we gezien hebben in andere parken, wat perfect past bij dit resort: alles is hier groter en ruimer dan ergens anders ter wereld.

 

Fun fact: kauwgom is niet toegestaan in de Disney parken. Niemand mag kauwen op kauwgom. Het is ook nergens te koop. Allemaal om ervoor te zorgen dat niemand het op de straat uitspuugt.

 

Omdat het park nét open is, is het heel druk op Mainstreet USA en we lopen er dan ook snel doorheen om de drukte te ontlopen. Langzaam komt het kasteel dichterbij en zien we pas echt de impact van het formaat. Wauw wat is dit kasteel gaaf! Het is echt onwijs groot wat niet direct opvalt omdat het hele park groot is. Maar hoe dichter bij je komt hoe hoger omhoog je moet kijken pas dan merk je echt het formaat.

Openingsshow

Op het moment dat we dicht bij het kasteel kwamen was er nét een leuke openingsshow begonnen en wij stonden op de perfecte plek om het te zien en mooie foto’s te maken. Die show draait overigens de hele dag door dus genoeg kansen om hem te zien door de dag heen.

Optimaal gebruik maken van de tijd om het park te zien.

Onze strategie van vandaag, om zoveel mogelijk van het park te zien, is tegen de klok in van themagebied naar themagebied te lopen. We hebben FastPasses voor Seven Dwarfs Mine Train, Peter Pan’s Flight  en Space Mountain. Dus tijdens ons rondje moeten we wel rekening houden met de tijden die we daarvoor gereserveerd hebben. Maar die hebben we dan ook strategisch uitgekozen zodat we niet de hele dag steeds van de ene kant naar de andere kant van het park moeten lopen. Want… het is HEET in het park!

Peter Pan’s Flight

Nu kun je denken; waarom een FastPass voor Peter Pan?! Wat is daar bijzonder aan? Ik zal het uitleggen….

Hoewel deze attractie ook in Parijs en Californië staat heb ik hem nog nooit gereden… In Parijs staat er altijd een hele dikke wachtrij en ik heb nooit geweten wat voor attractie dat was. Tot we een vlog van iemand zagen die in Shanghai in de attractie een opname had gemaakt. Dat zag er heel gaaf uit en dus wilde ik die attractie rijden toen we in Californië waren. Echter, was de rij daar nóg langer dan in Parijs. Dus hebben we hem toen overgeslagen. Toen we in HongKong waren dacht ik; dit is het moment. Nu kan ik hem eindelijk voor het eerst rijden! Hier is het rustig en zal geen lange wachtrij zijn. Echter… staat deze attractie niet in Hong Kong… Balen!

Dus op het moment dat we de FastPasses konden reserveren en deze attractie ertussen stond hebben we die maar geclaimd. Ik wil niet nóg een Disneytrip voorbij laten gaan zonder deze attractie te hebben gezien met eigen ogen.

Dus… toen het moment eindelijk daar was en we in de bootjes stapten was mijn verwacht natuurlijk enorm. Ergens wist is dat deze rit er heel anders uit zou zien dan die in de vlog van Shanghai. Want; die is volledig vernieuwd en er zijn heel veel digitale effecten aan toegevoegd. Dat is in Orlando niet het geval. De rit voelt heel oud aan en de beleving is een beetje saai te noemen. Dat was dus een teleurstelling en ik snap dus ook echt niet waarom deze rit zoveel lange wachtrijen trekt. Desalniettemin ben ik wel heel blij dat we hem eindelijk gereden hebben.

 

Ken je dat? Je leeft al een hele lange tijd naar iets toe, en als het dan eindelijk zover is heb je in je verbeelding zo’n ervaring veel grootser gemaakt dan dat het ooit in werkelijkheid kan zijn? Nou dat is dus Peter Pan’s Flight  voor mij… Een super gave fantasie in mijn hoofd maar de werkelijkheid is een stukje minder spectaculair.

Moving on… Themagebied Tomorrowland

Hier staan bekende attracties als Tomorrowland Speedway, Space Mountain, Astro Orbiter, Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin en Monsters Inc. Laungh Floor. Maar er staan ook unieke attracties die alleen hier in Florida te rijden zijn zoals Tomorrowland Transit Authority PeopleMover en Walt Disney’s Carousel of Progress. Die laatste past in mijn mening beter thuis in Epcot maar dat terzijde.

 • Carousel of Progress is een rond theater waarbij de tribune ronddraait om een zestal podia heen waar een periode uit onze tijdlijn wordt uitgebeeld en per decennium. De attractie is gemaakt door Walt Disney zelf speciaal voor een tentoonstelling in New York in 1964. In die tijd gaf de attractie een glimp in onze toekomst. In deze tijd geeft het een glimp in het verleden. Het uitgangspunt van de attractie een verkenning van het leven door de komst van elektriciteit en andere technologische vooruitgang in de 20e eeuw via een "typische" Amerikaanse familie.
 • Tomorrowland Transit Authority PeopleMover is een monorail. Je stapt aan boord van een verhoogde tram voor een ontspannen reis door Tomorrowland. Tijdens de verhalende tour ga je achter de schermen van attracties zoals Buzz Lightyear's Space Ranger Spin, Space Mountain en Star Traders-winkel langs. Je kan kijken naar architectonische modellen van Progress City, het prototype van Epcot. Vanaf een uniek uitkijkpunt geniet je van een fantastisch uitzicht van dichtbij op het park. Ook is de ontwikkeling van de Tron achtbaan heel goed zichtbaar vanuit de trein.
 • Space Mountain is een achtbaan in het donker. In Parijs en HongKong heeft deze attractie het thema HyperSpace Mountain van Star Wars. Maar hier in Orlando is het de originele Space Mountain. Anders dan in de overige parken zit je in deze karrtjes in je eentje (wel met drie personen achter elkaar). Dus de ervaring is wel echt anders dan op andere plekken in de wereld. Zelf vond ik de rit niet leuk. Veel te ruig, je wordt heel erg heen en weer geslingerd en de baan is niet bepaald soepel. Patrick daarentegen vind het wel een hele leuk rit.

Themagebied Fantasyland

Van Tommorrowland lopen we door naar Fantasyland. Deze heeft een iets andere Lay-out dan we gewend zijn en dit themagebied is opgedeeld in meerdere kleine thema’s. Zo is er een toevoeging op het thema; het kasteel van de kleine zeemeermin staat er, net als die van Belle en het Beest en ook de toren van Rapunzel kun je in volle glorie bewonderen. Daarnaast is er zeer recent een circus aan toegevoegd rondom de Dombo attractie.

 • Zoals eerder gezegd hebben we hier Peter Pan’s Flight gereden. Een darkride die ons meeneemt op een tocht langs de hoogtepunten van een Peter Pan verhaalt. Aan boord van een piratenschip nemen we de vlucht van ons leven. We zwaaien naar Nana en tijdens een rustige cruise over Londen, waar de Big Ben en de Tower Bridge de nachtelijke hemel verlichten vliegen we naar Never Land tussen gloeiende vulkanen en sprankelende watervallen. We ontmoeten Kapitein Haak en zien hem vluchten voor de krokodil. Ook worden we vrolijk begroet door Tiger Lily en de zeemeerminnen in de baai.
 • The Many Adventures of Winnie the Pooh. In de avond was de wachtrij van de attractie 5 minuten dus deze hebben we meegepakt. Deze attractie is identiek aan de rit in Hong Kong. Het is een slow darkride die je door een verhaal heen lijdt in het honderd bunder bos. Het gaat waaien en regenen en door de wind geluid licht en water effecten heb je het gevoel echt in het verhaal te zijn.
 • Seven Dwarfs Mine Train is de achtbaan waar we het meeste naar uitkijken in dit park. Hij is uniek voor Florida en heeft hele speciale karretjes. Het zijn mijnwagentjes die niet alleen van voor naar achter rijden, maar ook van links naar recht kunnen schommelen, net als échte mijnwagentjes.
 • Mad Tea Party mag natuurlijk niet ontbreken. Overal waar we komen gaan we in de koffie of theekopjes. Het is een soort traditie geworden.
 • Als laatste in Fantasyland pakken we It’s a Small World

Frontierland

Via Liberty Square, waar niets te doen is aangezien Haunted Mansion dicht is voor een opknapbeurt, lopen we wat snel door naar Frontierland. We kijken rond in frontierland maar pas in de avond doen we de attracties

 • Tijdens de extra magic hours de wachtrij voor Big Thunder Mountain maar 5 minuten én in de schemer maken het een super magische rit.

Van Frontierland lopen we door naar Adventure Island

Het leuke aan deze Adventureland ten opzichte van de andere parken is de toevoeging van Agraba (Aladin) en Tortuga (Pirates of the Caribbean). Het is hier dat Patrick eindelijk spring rolls kan proeven. Dat wil hij al jaren maar ze verkopen ze alleen in Florida. Zelf ging ik in de rij staan voor een ijsje, want het was echt ondragelijk warm. Nooit gedacht dat ik 40 minuten in een rij zou gaan staan voor een ijsje… maar… dat is toch gebeurt. Hij was super lekker.

 

We willen graag Pirates of the Caribbean doen maar wachten hiermee tot het avond is. Want tijdens het extra magic hours feest, maken ze deze rit extra speciaal door de toevoeging van acteurs in de wachtrij en ook in de attractie zelf. Het maakt het geheel interactief en leuker.

Disney Festival of Fantasy Parade

Aan het einde van de middag vinden we een perfecte plek om de parade te bekijken. Met het kasteel in de achtergrond en alleen maar zittende mensen voor ons hebben we een perfect zicht op de parade. Elke parade in welk Disney Park dan ook is super mooi om te zien en deze is daar geen uitzondering op.

Villains After Hours Party 2020

Na een lange dag in het park is het vanaf 21.00 uur eindelijk tijd voor het feestje waar we extra tickets voor hebben gekocht. Yeah!

Iedereen heeft bij binnenkomst een extra polsbandje gekregen welke aantoont dat je een kaartje voor het feest hebt. Vanaf 20.00 uur worden overal in het park barrières geplaatst en iedereen zonder polsbandje wordt vanaf 21.00 uur vriendelijk verzocht zich naar de uitgang te begeven. Het park stroomt letterlijk leeg en dat betekent zeer korte wachtrijen bij de meeste attracties. Exact de reden dat wij naar dit feestje wilden.

Villains unite the night

Het thema van het feest is Villains en dat betekent dat in de hoofdrol vanavond zijn de schurken van Disney. In de show die bij het kasteel draait zien we Hades, Megara, de boze koningin, Ursula, Maleficent, Jafar, Dr. Facilier en Cruella De Vil.

Door het park heen zijn in vele eettentjes speciale thema gerechtjes te krijgen. We hebben er drie geproefd en ze waren HEERLIJK

 • Diamond in the rough - Mango slush met een suikerdiamant on top.
 • Poor Unfortunate Soul - Zwarte frambozen softijs over cherry coke gegarneerd met een suikerkroon
 • Body Language - Koekjes en roommousse, chocoladetaart, glazuur, meringuetentakels gegarneerd met een chocoladeschelp

Villains Cursed Caravan (Parade)

Natuurlijk is er nu ook weer een parade. Die was wat aan de korte kant, maar wel heel leuk om te zien. Ook hier alleen maar villains in de hoofdrol! Zeker in het donker met het verlichte kasteel in de achtergrond zeker de moeite van het extra ticket waard.

Is het Villains feest 139 euro per persoon waard?

Het feest duurt van 21.00 tot 24.00 uur. Dat is dus drie uur extra tijd in het park met maar weinig bezoekers. Korte wachtrijen en daarbovenop veel feestelijk eten en drinken en een kasteelshow en parade.

 

Het is een super leuke manier om het park te zien in al zijn glorie zonder de mega mensenmassa. In het donker heeft het park een heel andere aanzicht dan overdag. Alle verlichting en speciale aankleding en geluidseffecten maken de hele beleving af.

 

Drie uur is niet bepaald veel tijd om alles te zien. Wij hebben vijf attracties kunnen doen, maar misten wel het begin van de show. En we hebben drie gerechten gegeten maar voor de anderen was niet voldoende tijd om te belopen door het park, het was dat of de parade missen.

 

Nu is het beleid van Disney dat je altijd het park verlaat met het idee dat je nog eens terug moet komen omdat je net niet alles hebt gezien en gedaan. En dat gevoel is absoluut gelukt met het feest. Wij hadden graag gezien dat het uurtje langer duurde zodat we ons niet zo opgejaagd hoefde te voelen.

 


Al met al vinden wij het zeker de moeite waard om dat kaartje te kopen
.
Er zijn ook van deze avonden zonder villains thema. Dus wel de extra magic hours met een heel stuk minder bezoekers en deze avond duurt wél 4 uur. Die avonden zijn een tientje goedkoper. Dat is wat wij de volgende keer gaan doen als we weer naar Florida afreizen. Dan hebben we meer tijd voor de attracties en hoeven we ons niet druk te maken dat we iets missen van het themafeest.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.