magic-kindom-2022-50th-celebration

Magic Kingdom Orlando 50th anniversary celebration 2022

Disney World Orlando bestaan 50 jaar en dat gaan ze 18 maanden lang vieren. Een verjaardag om mee te maken en te beleven vonden wij. Dus zodra we bericht kregen dat we weer mogen vliegen naar USA nadat Corrie op bezoek was geweest hebben wij onze tweede Orlando pretparken vakantie gepland en vlogen we zo de festiviteiten in.

De verjaardag van Disney World wordt het grootst gevierd in Magic Kingdom. De andere parken doen wel mee aan de festiviteiten met speciale sweets en treats, maar alleen in Magic Kingdom hebben ze ook de parkaankleding groots aangepakt.

Verjaardagskleuren op het kasteel

Zo is het kasteel compleet in een verjaardagsjasje gestoken. De verjaardag heeft zelf een eigen kleurstelling. Alles wat met de verjaardag te maken heeft is ‘EARidescent’ blauw en roze. Dit betekent veel glitter en glammour en parelmoer effeccten in alles.

Sweets and treats at Magic Kingdom!

Een verjaardag vier je natuurlijk niet zonder heerlijk eten en veel zoetigheden. En dus ook niet bij Disney. In totaal hebben ze 150 treats specifiek voor de 50th verdeeld over alle vier de parken, de waterparken en de resorts. Dat klinkt als heel veel, maar het zijn dan ook heel veel locaties... In Magic Kingdom zelf viel het aanbod ons zelfs een beetje tegen. We hebben genoten van het aanbod wat er was, maar wij hadden meer verwacht. Desalniettemin mocht dat de pret niet drukken!

NOTE: we zijn in totaal 3 dagen in Magic Kingdom geweest. De foto's zijn een verzameling van alle dagen samen. 😉 

Character meet and greets!

Een ding wat ik een echte verbetering vindt door de corona regels zijn de meet and greets op afstand. Ik ben zo iemand die heel graag alle rondlopende karakters goed op de foto wil zetten, maar ik hoef zelf niet ook op de foto. Ik weet me geen houding te houden en die foto's worden dan ook nooit leuk. En een half uur in de rij staan om een foto te maken van alleen een karakter gaat me iets te ver...

Maar nu met de afstandsregels is het vele malen makkelijker om de foto's te maken zonder andermans kind er ook op te krijgen. I LIKE IT!

Dinner at Liberty Tree Tavern!

Een van de items op Patrick zijn bucketlist is een échte Thanksgiving Dinner eten in Amerika. En... dromen komen uit in Disneyworld, want hier kreeg hij exact dat!

In normale tijden is dit een buffetrestaurant waar je naar hartelust kan eten tot je erbij neervalt. Maar met Corrie op bezoek hebben ze dit omgezet naar een sit down restaurant waarbij je ze gewoon zovaak en zoveel als je maar wilt komen aanvullen met al het lekkers. Niet dat dat nodig was, de eerste schalen die gebracht werden vulden onze buiken prima op. 😉

Als voorgerecht aten we de lekkerste salade die we ooit gegeten hebben. Het hoofdgerecht waren klassieke Amerikaanse gerechten en het toetjes was de beroemde Ooey Gooey Toffe Cake. Als je de kans hebt om hier een tafel te reserveren, dan zeker doen! Wij vinden het een echte aanrader om even heerlijk te genieten van het eten en de massa's mensen uit het park te ontsnappen.

Mickeys Celebration Cavelcade

Om de verjaardag van Disneyworld te vieren is er een speciale Cavelcade met de fab five in hun beste verjaardagsoutfit. Dit is waarvoor we hier in deze tijd zijn. Voor de speciale verjaardagsfestiviteiten en die stel met deze cavalcade niet tereur.

Magic Kingdom Cavelcade

Naast de verjaardags parade draaiden er de hele dag door ook de standaard parades in de vorm van cavalcades. Het regende karakters en mooie plaatjes.

Rainy Day Cavalcade

Als het regent dan draaien de standaard parades niet om te voorkomen dat de pakken nat worden en de mensen uitglijden op de natte klinkers. Maar speciaal voor de uitzonderingsdagen dat het regent hebben ze wel een speciale cavalcade gemaakt. Bijzonder om de ook voorbij te zien komen. Zingen in de regen samen met de favoriete personages!

Steakhouse 71 in Contemporary Resort

Nieuw dit jaar is de Steakhous 71. Genoemd naar het jaar waarin Disney's Contemporary Resort voor het eerst werd geopend, grijpt Steakhouse 71 terug naar de ontwerpstijl van de jaren 70.

En de attracties dan?

Dit blog bestaat voornamelijk uit eten en parades en dat is niet zonder reden. Twee jaar geleden waren we ook naar DisneyWorld en met de hulp van fastpasses hebben we toen alle ritjes gereden die we maar wilden. Ons verslag daarvan vindt je hier. Maar de fastpasses zijn afgeschaft, wat een heel goede ontwikkeling op zichzelf is. De standaard rijen lopen daardoor vele malen sneller door en in de rij staan voor een attractie is dan opeens helemaal niet erg, omdat de rij doorloopt.

Echter, sinds een paar weken hebben ze een nieuwe vorm van Fastpasses gelanceerd genaamd Lightling Lane. Lightninglane werkt hetzelfde als de fastpasses, alleen moet je er nu voor betalen. En deze zijn te activeren in de App en op = op. Als je dus niet heel vroeg in de ochtend als meteen je ritjes vastlegt dan kan het zijn dat je de lightninglane toegang koopt, maar dat de ritjes die je wilt rijden al vol zitten.

Hoe lightning Lane werkt:

80% van de capaciteit van een ritje is gereserveerd voor Lightning lane toegang. 20% is voor de standaard rij. Met andere woorden: de rijen lopen voor geen meter door omdat er maar heel weinig mensen per ritje toegelaten worden.

Met dat in ons achterhoofd en het zien van de traag lopende rijen hebben wij ervoor gekozen om weinig ritjes te rijden en vooral te gaan genieten van de sfeer, de shows en het eten.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.