Hong Kong Disneyland Resort 2018

Een klein maar zeer fijn park met goede sfeer en thema aankleding.


Toen Patrick en ik in mei 2018 afreisden naar Hong Kong begonnen wij onze trip met twee dagen Disneyland. Wij zijn beiden gek op pretparken en in het bijzonder Disney dus heel verrassend was die keuze niet. En wat hebben we genoten! 


Hong Kong Disneyland Resort bevind zich tussen Hong Kong Airport en Hong Kong City in en dat maakt het een goed startpunt van de vakantie. Nadat we waren ingecheckt bij Disney Explorers Lodge hebben we onze koffers gedumpt bij de balie en konden we direct het park in. Vervoer is echt goed geregeld, elke tien minuten rijd er een pendelbus van en naar het park.

Magisch gemak dient de mens: download de app!

We kwamen zo rond één uur aan in het park. Het was er al lekker druk en via de mobiele app konden we zien hoe lang de wachtrijen waren bij alle attracties, een plattegrond van het park bekijken en ook zien waar en hoe laat er shows waren. Super handig en maakt het plannen van je bezoek makkelijk. Door het hele park heen is gratis toegang tot Wifi waarmee de app te gebruiken is, zonder dat je jezelf op hoge kosten jaagt voor data buiten de EU.

In die app konden we dus ook zien dat het wel heel druk was in het park, maar dat de wachttijden bij de grotere attracties heel kort waren. De achtbanen hadden een wachttijd van nog geen 5 minuten! Bij de attracties voor (kleine) kinderen was het daarentegen wel wat drukker: Dombo de vliegende olifant en Winney de Pooh’s avonturen hadden wachttijden van 40 – 50 minuten. In vergelijking met de wachttijden in Nederlandse parken als Efteling is het nog steeds niks, maar voor Hong Kongs begrippen is dat lang.

Top 5 attracties

Het park oriënteert zich voornamelijk op een jong publiek. Er zijn bijvoorbeeld maar twee achtbanen en het overgrote deel van de attracties zijn toegankelijk voor kleinere kinderen. Maar dat maakt het voor volwassenen niet minder de moeite waard.

Ik heb een top vijf attracties gemaakt puur op persoonlijke voorkeur:

 

1. Big Grizzly Mountain Runaway Cars (achtbaan)
Het thema helemaal van het gebied is helemaal doorgevoerd en het gevoel echt te vliegen tijdens de rit maakt voor mij dat hij bovenaan het lijstje staat. Het verhaal van Grizzle Mountain is dat er drie beren in en goudmijn wonen die de berg geluk brengt. De drie beren, Rocky, Lode en Nugget kom je tegen tijdens de rit en zij zorgen voor hilariteit tussen de thrills door.

 

2. Hyperspace Mountain (achtbaan)
Patrick was het niet eens met mijn nummer 1. Hij vind namelijk deze de beste attractie. Het Star Wars thema is er een die ons beiden enorm aanspreekt, dus geen wonder dat deze hoog op ons lijstje staat. De reis naar hyperspace begint als in de wachtrij. Die is binnen en heerlijk gekoeld met airco, wat geen overbodige luxe is in Hong Kong. Binnen wordt je voorbereid op het ruimtegevecht dat gevoerd moet worden door Admiral Ackbar. De rit zelf is een simulatie van een gevecht tussen de Rebellen in X-wing starfighters en de Keizerlijke TIE fighters. Het is een episch gevecht rechtstreekt uit de films.

 

Iron Man Experience (simulatie)
Naast Star Wars zijn wij ook fan van het Marvel Universum. Deze toevoeging aan het de Disneymagie was voor ons dus een enorm pluspunt. De Iron Man Experience is een simulatie die je meeneemt op een excursie naar de stad in een hypermoderne zwaartekracht negerende Iron Wing. Ook hier begint de beleving al in de wachtrij. Nadeel van de korte wachttijden is at je ook heel snel door de wachtrij heen rent. Ook deze was binnen, heerlijk verkoeld met airco en een hele showcase aan Iron Man goodies. Het zette meteen de toon en sfeer van de simulatierit.De kwaliteit van de simulatie is echt op en top. Alles zit erin: goed beeld, voortreffelijk geluid en ook heel veel humor. Ik zal geen spoilers schrijven, maar we hebben genoten van de rit.

 

4. Mystic Manor (slowride)

Uniek voor HKD is deze bijzondere attractie. Mystic Manor is het huis, en privé museum van schatzoeker Lord Henry Mystic en zijn ondeugende aapje Albert. Samen reizen zij de wereld over op zoek naar bijzondere schatten en hun laatste vondst was een muziekdoos die levenloze voorwerpen tot leven kan brengen. Met een karretje krijg je een rondleiding door het museum en aan het begin waagt Albert het om de muziekdoor te openen en daarmee de magische krachten te bevrijden die het museum tot leven brengt. Een zeer bijzondere rit, een waar sprookjesverhaal.

 

5. Fairy Tale Forest (sprookjestuin)
Even kom je helemaal uit het heden en stap je zó de sprookjeswereld binnen. Geen echte attractie maar een rustige wandeling door de wereld van klassieke Disney-sprookjes met levende verhalenboeken. Met leuke doorkijkhoekjes bewegende onderdelen en perfecte fotoplekjes.

Eervolle vermeldingen:
Uiteraard zijn er nog veel meer attracties die heel leuk zijn.
• Winney the Pooh’s Avonturen, slowride met licht, geluid en windeffecten
• It’s a small World mag natuurlijk tijdens je bezoek niet ontbreken
• De Theekopjes van de Mad Hatter
• RC Racer in Toystoryland een thrillride die voor en achteruit gaat

Theatershow The Lion King
Zelf bezoek ik niet vaan shows in een attractiepark. Wij gaan meestal heen voor de attracties en een show duurt lang. Maar HKD is een klein park met niet heel veel attracties. Ruim voldoende tijd in twee dagen om alles te zien en dus hebben we ook de Lion King show bezocht. Wat een TOP voorstelling. Een complete musical in 30 minuten gespeeld. Een waar spektakel.

Dag en nacht parade
Disneyland zou Disneyland niet zijn zonder de parade. In de middag is er de standaard parade “Flights of Fantasy Parade”. Prachtige praalwagens die absurd hoog zijn met ieders favoriete karakters erop en er omheen. Aangevuld met heerlijke disneymuziek en voldoende dansers om het een onvergetelijke parade te maken.

Het park sluit de dag af om 20.00 uur met de “Paint the night” Parade. Nog mooier dan de dagparade is deze lichtshow. Karakters en wagen zijn allemaal voorzien van verlichting en langs de paraderoute gaan verder elke verlichting uit voor een optimaal effect.

Hong Kong vs Parijs
Het park zelf is klein te noemen. Als je het vergelijkt met Disneyland Parijs dan is de oppervlakte ongeveer gelijk aan het hoofdpark maar er is geen Studios park. Dat is ook te zien aan het aantal attracties. HKD heeft 36 attracties waar DLP er 54 heeft. Wat wel opvalt als door bijvoorbeeld Mainstreet USA loopt is dat die gelijk is aan Parijs in opbouw, maar veel schoner lijkt. Dat heeft waarschijnlijk iets te maken met de Chinese cultuur in HK. Iets op straat gooien wordt (ook in de stad) heel hoog beboet. Lokale bezoekers van het park zullen daardoor ook niet gauw iets op straat laten vallen, waar dat in Parijs wel zo is.

Daarnaast lopen er door HKD veel meer karakters rond. Je ziet er werkelijk op elke hoek wel eentje staan vergezeld met een behoorlijke rij van mensen die op de foto willen. In parijs zijn ook wel rijen bij de karakters, maar in veel mindere mate. Wij denken dat ook dat daar de korte rijen bij de attracties vandaan komen. Mensen komen naar HKD voor de sfeer en de personages. Niet voor de attracties en thrills.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.