Wintertrip Europapark 2019

Europapark – Wintertrip 2019

Deze winter hebben we een leuke Wintertrip gemaakt naar Europapark, Rulantica en Phantasialand in Duitsland. In één week de winter en kerstsfeer opsnuiven en genieten van koude biertjes en warme Glühwein!

Afgelopen zomer waren we ook al naar Europapark. Ook toen schreef ik een blog over de trip. In dat blog kun je alles lezen over onze ervaring en ook over de attracties. Daarover zal ik dus in dit blog niet nog een keer vertellen.

Zomer vs Winter

Omdat de zomer in een pretpark een heel andere sfeer heeft dan de winter vinden wij het leuk om parken met een speciaal winterthema ook te bezoeken. Het is dan wel een beetje koud, maar ook een stuk minder druk. Dus geen tot weinig wachtrijen. BONUS! 😀

Ondanks de kou was het in het park wel relatief druk. Wat ons vooral opviel wat het aantal mensen van wat oudere leeftijd dan de normale doelgroep. Die mensen komen voornamelijk voor de wintersfeer en extra activiteiten, maar niet voor de attracties. Gem. hadden alle attracties een wachttijd van 5-15 minuten.

Winter evenementen

Europapark staat erom bekend heel erg uit te pakken met hun winterdecoraties en extra winter evenementen zoals;

  • 2500 verlichte kerstbomen
  • Schaatsbaan
  • échte Duitse kerstmarkt
  • Winters eten en drinken in leuke houten huisjes
  • Kerstparade met kerstman die een enorme kerstboom aansteekt
  • Diverse shows en entertainment in kerstsfeer

Wij zijn al een paar jaar benieuwd en dit jaar was het de tijd om met eigen ogen te gaan aanschouwen.

Snorri Touren

Nieuw sinds we afgelopen zomer in het park waren is Snorri Touren. Een darkride met als thema een tour door Rulantica, behorend bij het nieuwe waterpark. Snorri, de schattige mascotte van het waterpark, geeft je een rondleiding. Ik ben echt een super fan van Snorri en vind de attractie dan ook een leuke toevoeging aan het park.

Winterse aankleding

Met recht heeft Europapark uitgepakt met de kerst en winter aankleding van het park. Zo'n beetje elke vorm van kerst hebben ze in het park neergegooid. Het is een ware kermis aan lichtjes, versieringen en ornamenten.

Waar Patrick en ik gewent zijn aan de kerst aankleding van parken als Disneyland is Europapark wel van een ander kaliber. Minder stijlvol en een zeer bonte verzameling van kleuren en stijlen. Wij hadden het gevoel dat ze gewoon alles was ze maar konden vinden in het park hadden neergeflikkerd. Niet helemaal ons ding, maar wel onwijs grappig om een keer te zien.

Fotoimpressie

Hieronder een kleine foto impressie van het park en de aankledingen.

Film impressie Winter 2018 (in Engels)

(Cue those) Credits: Shawn Sanbrooke - Theme Park Wordwide on YouTube

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.