In juni 2019 zijn we naar Europapark geweest voor een korte oplaad vakantie aansluitend aan mijn WordCamp Europe avontuur. 3 heerlijke dagen in dit heerlijke park.

Zoals je wellicht weet zijn Patrick en ik gek op pretparken om te bezoeken. Niet alleen in Nederland maar zeker ook in andere landen. Mijn fascinatie met een pretpark is dat je even helemaal uit je eigen leven kunt stappen voor een periode. Als ondernemer is het voor mij onwijs lastig om niet met mijn werk bezig te zijn.

We zijn beiden nog nooit in Europapark geweest, maar we volgen een aantal vloggers op YouTube en hebben al veel filmpjes gezien en daardoor zijn we geïnspireerd naar dot park af te reizen.

Krønasår – The Museum-Hotel

We verblijven in het Krønasår Hotel. Deze is nét een paar weken open en ligt iets afgelegen van het park. Naast het hotel zijn ze nog bezig met de aanbouw van Rulantica. Een indoor waterpark die 28 november 2019 open gaat. Het is een vier sterren hotel en onwijs fijn om te verblijven. Elke cm is aangekleed en over nagedacht. Het hotel is enorm rijk aan theming.

 

Vijftien themagebieden

Meer dan 100 attracties en shows, 13 achtbanen en 15 Europese themagebieden;

Zoveel te zien en zoveel te doen!

Ter vergelijking, Europapark is groter dan Disneyland Park en Walt Disneyland Studio Park samen. Dat maakt het park een meerdaags bezoek niet alleen waard maar ook noodzakelijk om alles te zien wat er te zien valt.

De attracties die wij het leukst vonden zijn:

 • Blue Fire Megacoaster - een super gave achtbaan. Een van mijn favoriete achtbanen die ik geren heb tot nu toe
 • Silver Star - De snelste achtbaan in het park, maar minder comfortable dan Blue Fire
 • Eurosat Can Can coaster - een indoor achtbaan geheel in Franse stijl
 • Wodan Timbercoaster - Een onwijs gave houten achtbaan. Kan niet tippen aan Troy in Toverland maar krijgt van mij een goee tweede plaats van favoriete houten achtbaan
 • Euro-Mir - Half indoor half buiten. Deze achtbaan gaat onwijs snel en door de roterende bakjes geeft een extra dynamisch effect aan de rit
 • Bobbaan - Wauw. Deze gaat helemaal op in het themagebied en een super leuke aanvulling op het achtbaan arsenaal van het park
 • Arthur - Dit is een deels darkride baan en deels achtbaan. Het vertelt het verhaal van Arthur en is geheel in het verhaal van de animatiefilm nagemaakt. Je kijkt je ogen uit. 🙂

Nu zijn wij gewoon achtbaan-fan en daarom staan in ons lijstje met leukste attracties alleen achtbanen. Maar er is nog zoveel meer te doen in het park! Wat voor ons een park als Europapark leuk maakt is de gehele sfeer en aankleding in een park en ook de aanwezigheid van een ruime diversiteit aan andere attracties dan de achtbanen.

Ook heel leuk zijn:

 • Het sprookjesbos - Rondslenteren en kijken naar sprookjes die tot leven komen
 • Reis naar Atlantis - Indoor interactieve attractie
 • Kolombusjolle - Dolle vaart door de oceanen
 • Madame Freudenreich Curiosités - Dit is niet uit te leggen. Het is een bizare indoor attracties die draait om een oud dametje die dinosaurussen opvoed
 • Pegasus familiecoaster - Leuke achtbaan voor het hele gezin
 • Voletarium - In Voletarium, het grootste 'flying theatre' van Europa, vlieg je over de mooiste plekjes van Europa

Een kort overzicht van de themagebieden;

Avonturenland
Spannende avonturen en echte natuur - ook dat is Europa-Park!

Het Koninkrijk van de Minimoys
De echte wereld en die van de animatiefilm komen samen in een 10.000 m2 grote belevenis voor het gehele gezin.

Duitsland
Een stukje Duitse geschiedenis

Engeland
Engelse themagebied met leuke flatrides

Frankrijk
Bonjour! Frankrijk; thuis voor de onwijs leuke CanCan coaster

Griekenland
Waar de goden vakantie vieren: Mykonos! Een schilderachtige dorpje in mediterrane sferen.

Holland
Holland mag natuurlijk niet ontbreken! Molens behoren tot de Nederlandse cultuur, evenals Edammer kaas en Delfts blauw en alles is er aanwezig. Leuke flatrides en heuse Koffiekopjes!

Ierland
Op het 'groene eiland' kunnen de kinderen naar hartelust spelen en ravotten. De ouders kunnen dan genieten van lekkere Ierse specialiteiten.

IJsland
De rijke schatten aan natuurwonderen, de legendarische legendes en sprookjes over elfen en trollen, steen, lava en zandwoestijnen, borrelende modderpoelen en een onvergelijkbare flora en fauna maken IJsland uniek!

Italië
Het Italiaanse themagebied is in 1982 het startschot geweest voor een nieuw concept, waarbij verschillende Europese landen in één park zouden worden vertegenwoordigd.

Grimms Sprookjesbos
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?

Oostenrijk
Door berg en dal loopt het Oostenrijkse themagebied!

Luxemburg
In het hart van het park draait alles om de geschiedenis van Duitslands grootste attractiepark.

Portugal
Europa-Park treedt in de voetsporen van de grootste zeevaarders en laat u nieuwe avonturen in Portugal ontdekken!

Rusland
Treed het fascinerende Rusland binnen met haar prachtige toegangspoort met gouden koepels, schitterende datsja gevels en beschilderende gewelven en zuilen.

Zwitserland
Gruezi - chum go luege!

Scandinavië
Op de marktplaats rondom de Rendierbron is altijd wel iets te beleven.

Spanje
Witte gevels met schilderachtige torentjes, reusachtige bloembedden rondom het plein, sierlijke balkons en Moorse poorten en fonteinen – wie door het Spaanse themagebied wandelt, waant zich even in de binnenstad van Sevilla

Voor ons is dit een park om zeker nog vaak terug te komen. Wij vinden hem zelf leuker dan Disneyland! In december gaan we nog een keer heen. Dan is ook Rulantica open en ik ben onwijs benieuwd naar dat park én Europapark in winterse sferen!

Laat een reactie achter