epcot flower and garden festival 2020

Epcot – International Flower and Garden Festival – 2020

Een trip om de wereld gevuld met planten in Disney figuren met overheerlijke geuren en smaken van eten.

Onze trip naar Orlando hebben we zodanig gepland dat we de start van het Flower en Garden festival konden meepakken. Naast het Seven Seas Food Festival in Seaworld wilden we ook het festival van Epcot niet missen. Dat maakt een dagje in het park extra bijzonder.

Op het moment dat wij Epcot bezoeken zijn grote dele van het park niet beschikbaar door ingrijpende verbouwingen. Dat is jammer maar maakt het bezoek aan Epcot niet minder leuk. Wel minder magisch met alle muren die uitzichten wegnemen. Maar het maakt ook dat het park een stukje minder druk is. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Skyliner, easy breazy

Met ons hotel aan de Skyliner route is het onwijs makkelijk en snel naar Epcot te reizen. De gondel rit vanaf het hotel duurt ongeveer een half uurtje met een overstap halverwege. Wij zijn echt fan van de Skyliner voor transportatie. Het werkt zo super snel en de rit is onwijs soepel. Voor de bussen moet je onwijs lang wachten en vaak zitten die propvol. Maar de gondels zijn echt een perfect alternatief.

Het skyliner station is gelegen aan de zijkant van het park (tussen Frankrijk en Engeland). En dus komen we direct in World Showcase het park in.

Fastpasses

Onze dag in Epcot start met een fastpass reservering voor Frozen om 9.30. We hebben dus een beetje haast met het park dat was om 9.00 open gaat en we moeten van de ene naar de andere kant van het park lopen om het meer heen.

Deze hele trip hebben we ruim vooruit gepland met 60 dagen voor vertrek het vastleggen van de maximum aan fastpasses. Absoluut een must als je in zes dagen tijd alle vier de parken van Disney wilt aandoen en het maximale uit de trip wilt halen. En met de Disney App zijn die heel makkelijk in te plannen en te wijzigen.

Aangekomen in Noorwegen, waar de Frozen attractie is, staat er al een dikke wachtrij. Blij met de fastpasses! Helaas gaat kort na aankomst de attractie dicht wegens technische problemen. Dat betekent dat onze fastpasses voorbij gaan. Gelukkig hebben ze hiervoor een speciale editie fastpass. Eentje die de hele dag geldig is voor één attractie naar keuze. Nu maar hopen dat Frozen later op de dag weer open gaat. Het zou de beste attractie in dit park moeten zijn…

Later op de dag hebben we fastpasses voor Spaceship Earth en Imagination met Figment. We vervolgen onze dag in Epcot naar de voorkant van het park.

Flower and Garden Festival

Het is de eerste dag van het Flower en Garden Festival en als we langs MouseGear Souvenirshop lopen is er een bizar lange rij die van buiten door de hele winkel heen loopt. Eerste dag van het festival betekent de eerste dag dat speciale festival merch te koop is. In de winkel weten we niet dat we zien. Mensen met grote winkelmanden vol met truien, bekers, Mickey-oren en andere souvenirs alsof het het laatste is wat te koop is op de wereld… Gekkenwerk!

Disney Bloemfiguren (Topieries)

Door het hel park staan allemaal bloemdecoraties in de vorm van Disneyfiguren. In het speciale festival boekje (paspoort) kan je zien welke er zijn en afvinken welke je allemaal gezien hebt. Wij hebben ze allemaal op de foto gezet. Zie hieronder.

Eten en drinken van All over the World

In World Showcase heeft elk land een aantal heerlijke gerechten en drankjes in leuke stalletjes. In het paspoort staat exact wat waar te krijgen is. Helaas is het paspoort niet in dezelfde volgorde als dat de stalletjes staan opgesteld. Het is dus een beetje een puzzel de juiste stalletjes te vinden. Maar dat maakt het ook wel weer heel grappig.

We hebben Poutine uit Canada gegeten en een tropical freeze drankje gedronken uit de carieben. We aten loempia’s en kerrie pasteitjes in China en Toasted Pretsel Bread en Cheese Strudel uit Duitsland. Een van mijn favoriete gerechten was een mini funnelcake met LemonCake Ice Cream en Blauwe Bessen, een echt Amerikaans gerecht. Ook uit het Amerika deel hebben we een Pecan Cake gehad. Die was echt té lekker. In Marokko profden we van authentieke Baklava, die was verre van lekker. Bij de Florida stand hebben we een heerlijke Key Lime Tart met Toasted Meringue geproefd. Deze hebben we weg gespoeld met een Watermelon Cucumber Slushy.

NOTE: In totaal zijn we twee dagen in Epcot geweest. De hele lijst met eten en drinken hierboven was niet op één dag ; )

Voor een leuke film weergave van de bloemfiguren en diverse eetstalletjes heeft Micheal Key een leuke vlog opgenomen

Vanaf minuut 24.00 tot  25.00 zaten wij pal naast deze vlogger onze eigen Cheese Strudel te eten. Ben het eens met zijn review. Niet slecht maar niet een heel lekker gerecht. We zijn niet in beeld te zien… maar we zitten daar hoor!

Filmcredits: Micheal Key

Nog een ander leuke vlog met een tour langs World Showcase is deze van Peter en Kitra (Ordinairy Adventures), die een paar dagen na ons in het park waren;

Filmcredits: Ordinairy Adventure

Top 3 attracties

1. Frozen Ever After

Gelukkig ging in de middag de Frozen Ever After attractie weer open. We konden er dus alsnog in met de speciale fastpass! En gelukkig maar!

Dit is een van de beste dark ride attracties die we ooit gedaan hebben. Het helpt ook dat ik Olaf en Sven onwijs grappig vind en die zijn beiden goed vertegenwoordigt in het verhaal.

Het is lastig uitleggen in tekst. Dus heb ik een on ride filmpje gevonden die het gewoon laat zien:

Filmcredits: Attractions 360

2. Mission Space

Bij aankomst van de wachtrij krijg je twee opties voor de ervaring; intens of mild. Ik had echt geen idee wat voor attractie dit is en begon hem een beetje te knijpen. We hadden een fastpass dus we kunnen deze attractie maar één keer doen. Uiteraard kozen we voor intens. Maar ik begon hem wel een beetje te knijpen in de rij… wat betekent een intense ervaring? Wat is dit voor attractie?!

Wauw wat een gave ervaring! Intens… valt wel mee.

De ervaring is een ruimterit om de zon heen. We nemen plaats in een claustrofobisch kleine ruimte en na de lift-off schieten we de ruimte in en dan beginnen we de druk van G krachten te voelen. We storten bijna neer op Mars en na een geweldige redding maken we een slingshot om de zon. Eenmaal terug op aarde valt de druk van ons af en hebben we een super gave vlucht door de ruimte gemaakt.

3. Test Track

Deze fastpass is een beetje een misser. Het eerste deel van de rijs gingen we inderdaad heel snel voorbij. Maar halverwege de normale rij worden we in groepen verdeeld en komen we in een ruimte waar we onze eigen auto mogen samenstellen, die we later op de testtrack gaan uittesten op vermogen, efficiëntie, snelheid, grip op de weg bij nat en droog weer en energiezuinigheid. Maar na het samenstellen van de auto komt er nog een behoorlijk lange wachtrij waar dus wel iedereen in moet staan. Het koste daarna alsnog 30 minuten voordat we daadwerkelijk in de auto stapten.

Eenmaal in de auto op de baan was het een dolle rit langs diverse teststations en langs de weg komen we op beeldschermen steeds ons eigen ontwerp auto tegen met de resultaten van de test. Het is geen achtbaan. Maar ook geen dark ride. Het is een unieke rit met van beide soorten attracties elementen.

Overige attracties

Spaceship Earth

Deze oude klassieker is super leuk om een keer mee te maken. Niet echt een attractie die ik vaker zou doen, maar je moet hem als Disney-fan wel een keer gereden hebben.

Deze darkride neemt ons mee langs verschillende scènes waarin met verschillende objecten en animatronics een bepaalde uitvinding of tijdperk uitbeelden. In de eerste scène is een holbewoners te zien die zonder communicatiemogelijkheden probeert te overleven. In de volgende scene tekenen holbewoners op muren. We komen langs de Egyptenaren die papyrus uitvinden en zo zien we het begin van de geschreven letters uitbloeien tot boekdruk in de Romeinse tijd. In de laatste scène is een woonkamer te zien, waarin een gezin televisie kijkt. Op de televisie is maanlanding van Apollo 11 te zien.

 

Door de historische waarde van de attractie is het een echte must in Epcot.

The Seas with Nemo & Friends

Dit is een zelfde soort attractie is Little mermaid in California. In een eindeloze stroom aan karretjes duiken we onder water zonder nat te worden. We dalen langzaam af onder de golven, waar Nemo's vrienden door felgekleurde koraalriffen en zachtjes wuivende anemonen fladderen. We komen langs stekende kwallen, onderwatermijnen, een zeeduivel en een natuurlijk Bruce de haai.

Met Crush en Squirt en hun groep zeeschildpadden maken we een ritje op de Oost-Australische Stroom om helemaal aan het eind van de rit Nemo weer terug te vinden.

Living with The Land

Tijdens een rustige boottocht varen we langs kassen en ontdekken we de verrassende geschiedenis van de landbouw.

 

A Taste of the Future

We komen langs de kassen van de tuinbouwers van Walt Disney World en zien hoe deze innovatieve kweektechnieken en kruisingsgewassen met hoge opbrengst gebruiken om een ​​groeiende planeet te voeden.

 

Tijdens deze eye-opening tour worden we geïnspireerd door de visie van disney op de toekomst van de landbouw.

Soarin Around the World

Deze attractie hebben we niet gedaan in Epcot. Maar wel in California. Beide films zijn exact hetzelfde. Tijdens de rit vliegen we al paraglidend over de aardbol. Door de ronding van het scherm en de stand van de stoeltjes lijkt het nét of je echt door de lucht vliegt.

De reis begint als de wolken boven de majestueuze Zwitserse Alpen uitsteken. Vervolgens bezoeken we ijsberen in het ijzige Groenland, duiken we langs zeilboten in de iconische Sydney Harbour in Australië en vliegen we tussen olifanten die naar de Kilimanjaro marcheren.

 

Vervolgens glijden we over wonderen zoals de Grote Muur van China, de Grote Piramiden van Egypte en de Taj Mahal in India. We varen over Monument Valley, het eiland Lau van Fiji (waar Jack Sparrow over het strand loopt) en de donderende Iguazu-watervallen in Zuid-Amerika. Als laatste kijken we neer op de Eiffeltoren terwijl deze 's nachts schittert als een juweel, omringd door de lichten van Parijs.

Ik vind dit soort attracties echt fantastisch.

Journey into Imagination With Figment

Figment de speelse draak is onze gids tijdens deze grappige rit door de sensorische laboratoria van het Imagination Institute. De voorzitter van het Instituut, Dr. Nigel, probeert aan ons te bewijzen hoe de 5 zintuigen tot de verbeelding spreken, maar hij wordt steeds onderbroken van de ondeugende Figment!

 

We laten onze fantasie de vrije loop tijdens dit geweldige, gekke muzikale avontuur langs de vijf zintuigen. Van pieptoontjes tot de geur van scheten en een ondersteboven kamer.

Gran Fiesta Tour Starring The Three Caballeros

Een verrassing in de Maya tempel! Bij binnenkomt in de tempel lopen we een markt op in de stijl van Coco. Niet wetende dat er een dark ride in bootjes onder de tempel doorloopt. Super grappig.

Donald is verdwenen het is aan de andere twee cabarellos van het muzikale trio - Panchito, de Mexicaanse charro-haan en José Carioca, de Braziliaanse papegaai - om hem te vinden. Een super leuke en muzikale route via beeldschermen met grappige korte cartoons.

Filmcredits: Themepark HD

Epcot als park overall

Als park is Epcot niet een standaard pretpark zoals we die gewend zijn. In verhouding zijn er erg weinig attracties. Het gaat bij Epcot meer over wat er te zien is dan wat er te doen is. De aanvulling van het Flower and Garden festival maken het plaatje voor ons wel compleet.

 

We willen zeker ngo een keer terug als alle verbouwingen af zijn. In het experience center werd er een film getoond van wat er in de toekomst allemaal nieuw gaat komen in Epcot, en wat we zagen beloofd het park om te toveren tot een super park.

 

Zo komt er een Moana thema gebied en ook een volledig in Guardians of the Galaxy stijl. We gaan dan ook zeker nog een keer terug naar dit unieke park. Ontdek alle komende veranderingen in de film hieronder;

Filmcredits: Attractions Magazine

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.