Disney’s Hollywood Studios

Reis naar Star Wars Galexy's Edge via Toy Story Land naar Hollywood.

Vanuit ons hotel is de korte route naar Disney voor ons met de Gondels naar Disney's Hollywood Studio's. De dag dat we van hotel wisselen zijn we dan ook direct even dit park in gedoken. ­čÖé

Hollywood studio's is het beste te vergelijken met Walt Disney Studios Park in Parijs, maar toch ook weer niet. Het is veel groter en met de aanvulling van Galaxy's Edge niet meer te vergelijken met de studio's in Parijs.

Hollywood Boulevard

Bij binnenkomst in het park loop je door de winkelstraat die veel weg heeft van de winkelstraat in het hoofdpark. Hier vind je winkels en restaurants en geven je het gevoel in het hollywood uit vroegere jaren te lopen.

Sunset Boulevard

Aan het eind van Hollywood sla je af naar rechts naar Sunset Boulevard. Hier gaan de winkels verder met aan het einde van de straat zijn vier attracties te vinden:

Rock 'n Roller Coaster Starring Aerosmith
Een indoor achtbaan helemaal gethematiseerd rondom de backstage van een Aerosmith concert. Deze trip slaan wij hem over. In Parijs staat deze attractie ook en we hebben hem dus al meermalen gereden. In verband met de tijd van de wachtrijen doen wij alleen FastPass en korte rijen attracties.

Lightning McQueens Racing Academy
Dit is een korte show waarbij de karakters van Cars deelnemen in een race. Het publiek zit midden in een arena met rondom beeldschermen waar de digitale show zich afspeelt. Heel grappig, zeker voor kleine kinderen.

hollywood-studios

The Twilight Zone Tower of Terror
Dit is de standaard hotel tower zonder de Gardians of the Galaxy overlay zoals die in Disney California Adventure in Anaheim. Ik vind dat jammer, maar Patrick vind het origineel leuker.

Wij hebben voor deze rit een Fast Pass gereserveerd zodat we niet te lang in de rij hoeven te staan. Perfect!

Fantasmic!
Een spectaculaire licht, water en muziekshow rondom de dromen van Mickey. Het is een mix van de classics muziek en Fantasia. Ook hier hadden we een fastpass voor. Iedereen kan de show bezoeken, alleen met fastpasses heb je betere zitplaatsen meer in het midden van de show.

Een echte pust om te gaan zien!

fantasmic

(Cue those) Credits: Themepark Worldwide on Youtube

An Incredible Celebration

Een beetje verstopt op je weg naar Toy Story Land komen we langs een klein doodloopend straatje helemaal toegewijd aan The Incredibles. Hier is een kleine bakkerij en meet and greets met Mr. en Ms. Encredible. Maar het leukste hier is The Edna Mode Experience; een tentoonstelling van al haar creaties voor de Incredible helden en aan het einde een meet and greet met Edna herself!

edna-mode
edna-mode-2

Toy Story Land

Hoewel ik geen liefhebber ben van de Toy Story films, ben ik wel fan van dit themagebied! Het is zo kleurrijk en overweldigend en je wordt helemaal ondergedompeld in de speelwereld. Alles is uitvergroot en je voelt je echt een miniatuurversie van jezelf.

We vinden in dit gebied drie attracties:

Slinky Dog Dash
Leuk aan deze versie van Toy Story Land is dat de Slinky Dog Dash hier in Orlando een achtbaan is uniek voor dit park. Voor deze attractie hebben we een fastpass, maar omdat onze fastpass geen goede tijd heeft in onze planning gaan we alsnog in de normale rij staan op een ander tijdstip. Het duurde 40 minuten en dat was prima te doen. De fastpass hebben we dus weer geannuleerd zodat iemand anders daar nog spontaan gebruik van kan maken.

De achtbaan is een grappige kinderachtbaan. niks spectaculairs maar door de hoppende beweging in de heuvel en de muziekeffecten aan het einde is het wel echt een must do in dit park.

Alien Swirling Sausers
Deze hebben wij overgeslagen voor de lange wachtrij en omdat het een kinderattractie is. Maar in DCA hebben we een soortgelijke attractie gedaan en het is echt wel heel leuk om te rijden.

Toy Storie Mania
Deze hebben wij overgeslagen voor de lange wachtrij en omdat het een kinderattractie is. Maar in Parijs hebben we deze attractie gedaan en in Hong Kong de Monsters. Inc versie en het is daardoor geen must op onze lijst.

Star Wars: Galexy's Edge

Dit is de reden waarom we hier zijn... We wilden op reis naar Batuu!
Het is lastig te omschrijven hoe gaaf dit themagebied is... Je hebt er echt het gevoel op een andere planeet te zijn aangekomen. Er is zoveel theming, zoveel te zien.

We vinden in dit gebied twee attracties:

Millenium Falcon: Smugglers Run
Voor deze attractie hebben we ook weer een fastpass. Het is een interactieve darkride. Al in de wachtrij wordt je meegenomen op avontuur. De bent onderdeel van de resistance en het is de bedoeling dat je in de millenium falcon ontsnapt aan de first order troepen omdat je een belangrijke cargo in het ruim hebt liggen.

Een geweldige animatronic van een van de karakter uit de geanimeerde serie vertelt het verhaal waarin je bent gestapt en wat de bedoeling is als je eenmaal in de attractie zit. Per rit kunnen 6 mensen deelnemen; twee gunners, twee engineers en twee pilots. Patrick en ik kregen beiden de rol van engineer. Onze taak was om tijdens de vlucht het schip te repareren.

millenium-falcon-9

Star Wars: Rise of the Resistance
Helaas hebben we deze attractie niet kunnen rijden. Alleen met een speciale boardingpass kun je in de virtuele wachtrij komen. Hoe dat werkt: vanaf 7.00 uur kun je je ticket claimen. Maar dan wel alleen vanaf een wifipunt in het park en om 7.01 uur zijn alle tickets vergeven. Je moet dus al heel vroeg in het park zijn en de kans op een ticket is zeer klein.

Maar Tim Tracker, die wij volgen op Youtube heeft een super gave on ride video gemaakt. Die vind je hieronder.

Star Wars: Galaxy's Edge

Filmcredits: The Tim Tracker on youtibe

Build your own...
Je kunt je eigen lightsaber (kost 200 dollar) maken of een droid (kost 100 dollar). Dit hebben wij niet gedaan in verband met de kosten.

galaxys-edge-buil-your-onw-droid

The Market Merchants
Naast de twee attracties is er nog veel meer te zien en te doen in Galaxy's Edge.

In de overdekte markt zijn heel veel kleine winkeltjes te vinden voor kleding, speelgoed en alien-huisdieren. Souvenirs en androids. Alles wat er maar te zien is in welke film dan ook is hier te koop.

Batuu
Er is z├│ veel te zien, zoveel details en decorstukken. Maar er lopen ook heel veel karakters rond. Dat maakt het geheel af. Kleine stukjes entertainment op een podium en tussen het publiek.

Zo staat er een X-wings geparkeerd en komen Chewbacca en Rey af en toe bij het schip kijken. Ook lopen er Storm Troopers rond en op het plein heeft Kilo-Ren zijn Tie Echelon schip geparkeerd en zo af en toe komt hij zijn schip uit om orde te bewaken en de soldaten te ondervragen.

Om elke hoek die je loopt is wel wat te zien. Dit hebben ze bij Disney echt heel gaaf gedaan! Jammer dat we niet meer tijd hebben...

Hieronder een foto impressie van Battuu en de karakters

Echo Lake

Echo Lake is een verzameling van alles wat niet in een ander themagebied past/staat:

Star Tours - The adventures Continou
Beetje vreemd maar Star Tours is ook hier en niet betrokken bij Galaxy's Edge. Dat zal komen door de ligging in het park en de uitbreidingsmogelijkheden toen Galaxy's Edge gebouwd werd, maar toch vind ik het een gemiste kans. Deze 3D tour door de Galaxy far far away blijft leuk en met meer dan 36 unieke tours kun je je lol op.

For the first time in forever: A "Frozen" Sing-Along Celebration
Een musical sing along uitvoeren van het verhaal van Frozen. 2 vertellers vertellen het verhaal van Anna en Elsa in 30 minuten vol grappen. HILARISCH

Filmcredits: Attractions Magazine on youtube

Mickey & Minnie's Runaway Railway
Deze attractie ging open tijdens onze vakantie daar. Wat betekend dat de rij niet normaal lang is en er geen fastpasses voor te krijgen zijn. Wij hebben deze dan ook niet kunnen rijden en bewaren hem voor ons volgende bezoek. Je moet wat te wensen overlaten toch?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.