Disney’s Animal Kingdom 2020

Take a trip to Pandora, Afrika and Asia... All in one day!

We zijn al vroeg bij het park; als hotelgasten mogen we een uur eerder dan dagjesmensen het park in. En dat is maar goed ook...

We moeten bij aankomst nog even wachten tot de poorten open gaan. maar zodra we kunnen doorlopen gaat iedereen in één lange stroom linea recta naar Pandora - The World of Avatar.

Pandora - The World of Avatar

Daar aangekomen gaat het gros van de mensen in de rij staan voor Flight of Passage; de meest geweldige rit die wij doen deze vakantie...

Wij hebben hier later op de dag een fastpass voor dus skippen die rij en lopen door naar Na'vi River Journey waar we vrijwel direct in de bootjes kunnen stappen.

Pandora als themagebied heeft alleen die twee attracties en een heleboel theming daaromheen. Soortgelijk aan Galaxy's Edge in Hollywood Studio's is het geheel van het gebied een attractie op zichzelf. Na het zien van Wizarding World en Galaxy’s Edge mis ik wel wat in Pandora. Er staan voornamelijk heel veel planten. Maar ik mis de dieren en de na’vi in het geheel. Ik mis de interactie met cast-members en werd niet helemaal opgeslokt door de illusie. Het is een geweldige wereld om doorheen te lopen en te ontdekken hoe ze de filmwereld tot leven hebben gewekt. Maar voor mij mist het wel iets.

Na'vi River Journey
Deze darkride is een boottocht door de jungle van Pandora heen. Hier komt de wereld dan echt tot leven met animatronics van de dieren die op Pandora wonen en aan het einde zien we de Na'vi Shaman die een lied zingt. Dit is een van de mooiste animatronics die in operation zijn ter wereld. Ze is eng levensecht en maakt de hele rit acht af.

Flight of Passage
Dit is de beste rit die we gedaan hebben deze vakantie. Beter dan Hagrids en Smugglers Run. Wauw, wauw, wauw wat een geweldige ervaring!

Het is de ervaring van een achtbaan. Je zit op de rug van een mountain Banshee en vliegt over Pandora. Langs de bergen, over het water en door de jungle.

Wat deze attractie zo geweldig maakt is de hele 3D en 4D ervaring. Je zit dus op de rug van een banshee en je hebt een alles afsluitende bril op waardoor je volledig in de film getrokken wordt. De banshee voel je ademen door de bewegingen die zijn buik maakt tegen je benen en door wind en water effecten voelt je dat je vliegt en in het water spettert.

Wat een ervaring en wat een illusie! Wauw, wauw, wauw!

pandora-3

Pandora thematisering
Het hele themagebied is volledig aangekleed als de wereld in de film; de planten, de paden de hekken en de geluiden, alles ademt Pandora.

Africa

In Africa zijn veel van de dieren van Animal Kingdom te vinden in verschillende Attracties:

Kilimanjaro Safari's
In een jeep over de savanne van Afrika rijden en wilde dieren in hun natuurlijk habitat bewonderen. Hiervoor hebben we een fastpass gereserveerd dus op naar Afrika!

Specialty food and drink
Honey Bee Cupcake van Creature Comforts (Starbucks)
en Pandoran Sunrise with Na'vi Flute Cup

honey-bee-cupcake
pandoran-sunrise-with-navi-flute-cup

Asia

In Azië staat Mount Everst en het themagebied is aangekleed als een dorp in de Himalaya 's. Ook voor Expedition Everest: Legend of the forbidden mountain hebben we een fastpass.

Dinosaur
Deze darkride brengt bezoekers in een jeep terug in de tijd naar de prehistorie voor een wilde rit door het land van de levende dino's.

dinoland

Dinoland

Dinoland is een kleine kermis met spelattracties en een paar kinder-flatrides. We zijn daar maar heel kort geweest omdat het te warm was en het hele gebied in de zon staat zonder schaduw of overkapping.

Dinosaur
Deze darkride brengt bezoekers in een jeep terug in de tijd naar de prehistorie voor een wilde rit door het land van de levende dino's.

Laat een reactie achter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.