Disneyland Resort California – Anaheim 2018

Eindelijk is het zover! Wij zijn in hét Disneypark waar het allemaal mee begon!
SO EXITED! 
Hier heeft Walt Disney himself gelopen, het park bedacht en zo opgezet dat elke hoek die je omloopt weer wat anders moois te zien is.

Wij starten onze dag al om 8.00 uur in het park. Lekker vroeg en hij is ook nog eens tot 23.00 uur geopend. Tijd zat dus!

 

Disney App = magisch gemak!

Net als in Hong Kong heeft ook Disneyland Resort zijn eigen handige (iets uitgebreidere) mobiele app. We hebben via de app de afgelopen weken de drukte een beetje in de gaten gehouden en het was relatief rustig op de maandagen. Net als in Hong Kong kun je via de app bekijken hoe lang de wachtrijen zijn, kun je de volledige plattegrond van het park bekijken en zien hoe laat elke show en parade start. Verder kun je heel handig bij elk restaurant je bestelling online plaatsen en ophalen zodra het klaarstaat. Handig als je bijvoorbeeld aan de andere kant van het park bent en wilt eten zodra je aankomt. Of als je geen zin hebt in nóg een wachtrij. Dan ga je gewoon aan een tafel zitten en bestel je je eten.

 

Fastpass en MaxPass

Bij de grotere attracties kun je voor gezette tijden een fastpass krijgen. Iedereen kan daar gebruik van maken zonder extra kosten. Wij hebben er dan ook veelvuldig en dankbaar gebruik van gemaakt. Je kan bij die attracties met je entreebewijs een fastpass krijgen voor het eerst volgende beschikbare tijdsblok. Dat kan direct zijn, maar ook bijvoorbeeld pas na een paar uur. Dat is geheel afhankelijk van de hoeveelheid mensen die voor die attractie een fastpass hebben gehaald. En pas als je tijdsblok van je lopende fastpass start kun je een volgende halen. Dus als je aan het begin van de dag een fastpass haalt voor bijvoorbeeld Indiana Jones die geldig is van 14.00 - 15.00 dan kun je pas om 14.00 een nieuwe fastpass halen voor een (andere) attractie. Dus je moet het wel een beetje goed plannen. In de app kun je zien welke tijdsblokken je per attractie kunt claimen. Zo loop je niet voor niets naar een attractie als dat tijdsblok je niet uitkomt.

Wat wij niet hebben gedaan, maar wel een optie is, is om een MaxPass te kopen en die via de app te gebruiken. Deze pas kost 10 dollar per persoon en kun je koppelen aan de app. Met die pass kun je fastpasses claimen zonder fysiek naar de attractie toe te lopen. Dat scheelt je een heleboel lopen en je kan de fastpassen heel strak op elkaar afstemmen. Daarnaast kun je met MaxPass ongelimiteerd foto's downloaden die het parkpersoneel van je maakt bij een meet and greet. Zonder de pas kost elke foto 10 dollar. Dus als je veel met karakters op de foto gaat, dan is die pas zeker de moeite waard.

 

Frontierland

Tijdens het ontbijt hebben we ook een plan de campagne bedacht om als aller eerste de leukste/drukste attracties te doen. Dus zodra de poort open ging snelden we ons naar Frontierland. Daar staan attracties als Indiana Jones, Pirates en Splash Mountain. Drie van de drukst bezochte attracties. We zijn gestart met Indiana waar we vijf minuten moesten wachten om vervolgens door te gaan naar Pirates waar we 10 minuten hebben gewacht. Vanaf dat moment werd het overal drukker en zijn we naar de Haunted Mansion gegaan. Daar was de rij nog relatief kort en omdat het Halloween was in het park en de mansion helemaal omgetoverd was in een Nightmare before Christmas thema is die later op de dag niet meer zo rustig geweest.

Tegen de tijd dat wij uit de mansion kwamen hadden we dus drie topattracties gehad en was het nog maar 10.00 uur in de ochtend. 🙂

 

Vanaf dat moment was het wel ook heel druk in het hele park. Je kon bijna over de hoofden van de mensen lopen en echt genieten van hoe mooi het park is aangelegd was er niet meer bij, helaas. Tijd dus om gebruik te gaan maken van die fastpasses.

Tomorrowland

We verlieten Frontierland omdat we in de app zagen dat het bij Space Mountain nog relatief rustig was en omdat de fastpass voor Star Tours een gunstig tijdvak had. Space Mountain in Parijs en Hong Kong is wel iets anders dan in California. Het is denk ik de minst comfortabele achtbaan die ik ooit gereden heb. Sowieso is deze nog niet omgebouwd tot Hyperspace Mountain en dat maakt hem voor mij een stuk minder leuk. Het is nu gewoon een achtbaan in het donker op een niet bepaald soepele baan.

Star Tours was wel heel erg leuk. Ik heb die in Parijs nog nooit gezien, en dit was dus mijn eerste ervaring. Star Tours heeft onwijs veel verschillende scenarios. De eerste die wij deden speelt zich af rondom de laatste film. Ik vond het geweldig!

 

Fantasyland

Na Tomorrowland zijn we naar Fantasyland gegaan. Helaas was het daar zó druk dat we niet echt ergens in konden. De rijen waren heel lang en we konden maar nauwelijks door de massa heen lopen. Dat komt mede door het enorme aantal kinderwagens en boosters die overal geparkeerd staan en de wandelpaden erg smal maken. We zijn heel snel weer uit Fantasyland vertrokken.

Top 5 attracties

Het park is geörienteerd op zowel kleine kinderen als volwassenen met een goede combinatie van kinderattracties en thrill rides. In totaal zijn we twee dagen in het park geweest en hebben we op die dagen samen bijna alle attracties gedaan.

 

1.  Indiana Jones Adventures (Dark ride)
Waag je diep in een vervloekte tempel aan boord van een ruige Jeep en begin aan een spannende rit om Indiana Jones te vinden.

2. Pirates of the Caribbean (Slow Dark ride)
Waan je even in een vergeten tijd waar piraten leven en "dead men tell no tales". De filmreeks is gebaseerd op deze attractie. De boot vaart je langs verschillende scenarios met als rode draad Captain Jack Sparrow.

3. Big Thunder Mountain Railroad (Achtbaan)
Dit is één van de meest soepele achtbanen die ik ooi gereden heb. Rij in, door, over en onder grotten en bergen en rommel door een oude mijn aan boord van een te hard rijdende trein.

4. Storybook Land Canal Boats (Slowride met bootjes buiten)
In een bootje vaar je langs een ​​aantal van de sprookjesachtige bestemmingen in miniatuur die te zien zijn in Disney klassieke animatiefilms. Onwijs mooi opgezet en met een leuke schipper die je vertelt waar je allemaal langs vaart.

5. Star Tours - The Adventures Continue (Simulator)/
Maak een sprong naar hyper-space waar C3PO je meeneemt langs bekende gevechten en planeten uit de Star Wars films.

 

Eervolle vermeldingen:
Uiteraard zijn er nog veel meer attracties die heel leuk zijn.
• Winney the Pooh’s Avonturen - Slowride met licht, geluid en windeffecten
• Finding Nemo Submarine - Waar je in een onderzeer op zoek gaat naar Nemo
• Roger Rabbit's Car Toon Spin - een wilde taxirit door de stad met Roger Rabbit
• Haunted Mansion - Slowride in het thema van Nightmare before Christmas

Op onze tweede dag in het park hebben we de attracties gedaan waar we de eerste dag niet aan toegekomen zijn. We hebben toen minder grote attrcaties gedaan en eigenlijk gewoon geprobeerd de lijst af te tikken.

 

Alleen Peter Pan's Flight en Mr. Toad's Wild Ride hebben we niet gedaan. Daar zijn geen fastpasses voor te krijgen en die rijen zijn de hele dag lang. Ook hebben we Splash Mountain niet gedaan. Daar word je compleet doorweekt en daar hadden we geen zin in. It's a small World en Matterhorn Bobsleds waren dicht.

 

Fantasmic

In het park wordt in de avond geen parade getoont, maar een spectaculaire licht en vuurwerkshow op het water. Ik heb er helaas geen foto's van kunnen maken, omdat het daar te druk voor was en omdat op foto's de show niet tot zijn recht komt. Maar het is een waanzinnig spectakel.

Hier is een youtube film van de show. Filmcredits go to DarthVader92

California vs Hong Kong vs Parijs

Als park is California vergelijkbaar met Parijs.

Het aantal karakters en entertainment op straat is vergelijkbaar met HKD. Je ziet ze werkelijk op elke hoek van de straat vergezeld met een behoorlijke rij van mensen die op de foto willen. In Parijs zijn ook wel rijen bij de karakters, maar in veel mindere mate.


Matching shirts

Wat ons wel erg opviel is dat in California de merchandise meer over de toonbank vliegt. Veel meer dan in Parijs en HK. Ook lopen er door het park heen heel veel groepen mensen met matching shirts. Bijvoorbeeld een groep mensen met shirts met woorden getypt in Disney lettertype waar dan op staat: Grandmom, Granddad, Mommy, Daddy, Grandchild, Birthdayboy, Familyvacation 2018 etc... zodat je kan zien wie bij welke groep hoort en wat de rede is van hun bezoek aan het park.

En ook heel veel stellen die op hun huwelijksreis zijn die dan een diadeem of hoedje op hebben met minney oren en een sluier en mickey oren in een pakje. Dat is echt heel grappig om te zien. 😀

 

Naast Disneyland Resort Park is er hier in Anaheim ook nog California Adventure Park. Daarover gaat de volgende blog.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.