Disneyland Parijs – Zomer 2021

In de zomer van 2021 zijn Patrick en ik voor vijf dagen afgereisd naar Disneyland Parijs. Een beetje een ad-hoc beslissing omdat we in afwachting waren van de Corry-regels en ook van onze vaccinaties. Maar toen alle seinen op groen stonden konden we vertrekken.

Op dit blog vind je voornamelijk een fotoreportage van deze trip. Wil je weten wat onze mening is over de attracties of wat onze favorieten zijn, lees dan ons eerdere blog over dit prachtige park.

Het park ligt er super mooi bij deze zomer!

Natuurlijk maken we heel veel ritjes in de attracties

Nieuw dit jaar is de Cars Road Trip in het Studio's park. Deze trip vervangt de studio's tour en is puur een zoethoudertje tot het park de werkzaamheden af heeft en de uitbreidingen opent. Het is grappig om te zien voor een keertje. Maar... langer dan 10 minuten moet je er niet voor in de rij gaan staan hoor! Want zo bijzonder is het ook weer niet.

We ontmoeten veel karakters door het park heen

Met de nieuwe social distancing regels kun je niet meer heel dicht bij de karakters komen. En dat maakt het voor mensen zoals ons, die niet perse mét de karakters op de foto willen vele malen makkelijker een leuke foto te maken, zonder in de rij hoeven te staan! Ik vind dat deze regel best mag blijven. 😉

Bijzonder leuk was Captain Jack Sparrow. Hij had heel veel interactie met het publiek en maakt veel grappen.

En omdat een echte parade ook niet mag rijden heeft Disney deze vervangen met zogeheten cavel cades. Op willekeurige moment door de dag heen komen er een paar karakters lang die de route van de parade fietsen of op een kleine float berijden. Niet op vaste tijden, zodat mensen er niet op gaan wachten maar wel vaak genoeg dat iedereen ze voorbij kan zien komen. Ook dit vind ik een hele leuke aanvulling en mooie ontwikkeling. De normale parade is natuurlijk mooier opgezet en veel groter. Maar omdat mensen een goed plekje willen om de parade te zien moet je soms een uur of anderhalf uur op een stoepje zitten om je plekje te reserveren. Zelf vind ik dat doodzonde van de tijd die je hebt in een park als Disney.

De cavel cades vind ik dus echt wel een mooi alternatief.

Wij zouden ons niet zijn als we niet alle lekkernijen in het park zouden proberen...

De week dat wij het park bezoeken is het thema Prinsessen en voor die gelegenheid hebben ze specials cakejes en een milkshake. Ware kunstwerkjes in mini-formaat!

Last but not least...

Tijden het Gouden Uurtje hebben we nog een paar sfeerfoto's gemaakt. Dit vind ik altijd het mooiste moment in de parken. De lichten gaan aan, maar je ziet nog wel voldoende van de omgeving.

Laat een reactie achter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.