Dag 2 van onze disneytrip in California spenderen we in het tweede park: California Adventure. Vergelijkbaar met Disney Studio in Parijs, maar tegelijkertijd ook heel anders. Anders omdat er veel meer attracties zijn. Onwijs leuke attracties kan ik wel toevoegen. 😀

Het park is open van 8.00 tot 21.00 dus ook hier hebben we tijd zat. Het park is ook een stukje kleiner dan het hoofdpark en we kunnen weer gebruik maken van Fastpasses.

 

Twee van de meest geweldige attracties ooit!

Er zijn twee attracties die we zéker moeten doen en die ook voor de langste rijen zorgen in dit park, dus zodra de poorten open gaan sprinten we naar de eerste: Guardians of the galaxy BREAK-OUT! overdag is die anders dan in de avond, omdat ze voor het halloween thema na 17.00 uur de attractie ombouwen. Dus die willen we minimaal 2 keer doen vandaag.

Na de Guardians haasten we ons naar Radiator Springs Racers. Een achtbaan waarbij je in een auto begint met een relaxing ritje door de Grand Canyon en halverwege versneld de rit voor een ware race tegen een andere auto. Standaard is de wachrij voor deze attractie 60 minuten of langer. Dus wij hebben hier een fastpass voor gebruikt.

Radiator Springs

Om bij de Racers te komen moet je door "Radiator Springs" lopen. Een straat gebaseerd op de animatiefilm Cars met leuke attracties voor de kleintjes, een restaurant in de vorm van een authentieke diner en nog veel meer leuks om te zien. Hoewel wij beiden geen fan zijn van de film, vonden we Radiator Springs wel leuk om rond te lopen. Disney heeft echt hun best gedaan om élk stukje land tot de volle 100% te benutten voor sfeer.

 

Musical voorstelling van Frozen

Na de lunch zijn we naar een voorstelling van Frozen geweest. Een show van een uur waarin de hele film wordt nagespeeld. Een geweldige show, zeker de moeite waard om te bekijken. Zeker de acteur die Olaf speelt verdient een beeldje. GE-WEL-DIG!

 

Pixar Pier

Na de voorstelling zijn we naar Pixar Pier gegaan. Naast dat de pier als geheel gewoon een mooi plaatje vormt is er vanalles te zien en te doen. De incredicoaster is een van mijn favoriete achtbanen op dit moment. En met behulp van een paar fastpasses zijn we daar drie keer in geweest. Ook zijn er allemaal winkeltjes en kind-vriendelijke attracties die gewoon leuk zijn om mee te pakken.

 

Top 5 attracties

Het is lastig om een top vijf te maken, omdat ik dit serieus een van de leukste parken vind waar ik ooit ben geweest. Het is niet alleen de attracties maar de complete beleving, de sfeer en aankleding van het park gecombineerd met de cast die rondloopt die onwijs vrolijk en positief zijn. Maar ik heb hier dan toch een top 5.

 

1.  Guardians of the Galaxy Mission BREAK-OUT (en Monsters After Dark in de avond) (Vrije val)

Dit is de omgebouwde versie van Tower of Terror in Parijs. Patrick was nog nooit in deze attractie geweest en wist dus niet wat er ging komen toen we instapten. Dat was grappig. Wanneer je plaatsneemt in de lift wordt je gelanceerd omhoog om vervolgens een vrije val naar beneden te maken.

2. Radiator Springs Racers (Darkride en achtbaan)

Je neemt plaats in een cabriolet en gaat op een relaxed tochtje door de Grand Canyon om daarna te touren door een indoor autogarage met animatronics uit de film Cars. Na de garage start de race tussen twee auto's. Het is volledig random welke wint. Deze rit hebben wij gewonnen!

3. Incredicoaster (Achtbaan)

Deze al wat oudere achtbaan is recentelijk omgebouwd in de stijl van de incredibles. Aan het begin van de rit raakt Edna Jack-Jack kwijt en tijdens de rit hoor je hoe de hele familie hun best doet om Jack-Jack te pakken te krijgen en aan het einde van de rit is het eindelijk gelukt.

4. Soarin (Simulator)

Tijdens deze rit neem je plaats in een vliegtuig en vlieg je de hele wereld rond naar grote trekpleisters terwijl het lijkt alsof je helemaal vrij in de lucht hangt. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar wel een onwijs mooie siumlatie.

5. Luigi's Honkin' Haul-O-ween (Slow ride)

Dit is een kinderattractie en op zich niet spectaculair, maar speciaal voor Halloween hebben ze de muziek aangepast. Al in de rij hoor je de muziek waar de auto's op dansen. Er zijn in totaal vijf hilarische nummers ingezongen en tussendoor wordt er vanalles vertelt over de garage van Luigi. Het was gewoon hilarisch om te horen.

 

Eervolle vermeldingen:
Uiteraard zijn er nog veel meer attracties die heel leuk zijn.
• Mater's Graveyard JamBOOree - scheur op een tracker over de boerderij
• The little Mermaid - Ariel's Undersea Adventure - darkride met animatronics
• Monsters, INC Mike en Sulley to the Rescue! - Darkride om Boo te redden

 

Als je het mij vraagt is California Adventure een leuker park voor een dag dan het hoofdpark. Er is meer te zien, meer te doen en de hele sfeer is top. Waar het hoofdpark meer authentiek Disney is en daardoor meer het grote publiek aanspreekt is California Adventures voor mensen die komen voor de attracties leuker om heen te gaan.

Laat een reactie achter