Dé kerstkaarten Special 2018 met een twist

In mijn vorige blog liet ik een aantal kaarten zien gemaakt met de materialen van Marianne Design. De meest creatieve kaarten die ik maak maak ik volledig van scratch. Maar dat zijn ook de kaarten die het meeste tijd kosten om te maken.

Omdat ik best heel veel kaarten verstuur elk jaar maak ik ook altijd een aantal "snelle" kaarten. Met behulp van het tijdschrift Mijn Hobbykaart die elk jaar een Kerstkaartenspecial uitbrengt.

Ik houd me niet volledig aan de materialen in het magazine en probeer altijd mijn eigen twist aan de kaarten te geven. Zo zoek ik altijd leuke materialen zoals linten en knopen en dergelijke die passen in het design, en ook op het knipvel aanwezig zijn. Op die manier hoef ik dat niet te knippen én wordt de kaart er nog mooier en persoonlijker door.

Naaldtakken en sneeuwsterren

Wat me dit jaar opvalt in het tijdschrift is dat er in de voorbeeldkaarten vaak gekozen wordt voor de luie oplossing als het gaat om plaatjes met veel details om uit te knippen. Zo staan er veel kaarten in met dennetakken, maar in plaats van dan de naalden netjes worden uitgeknipt gaat men zeer grof om de naalden heen waardoor de achtergrond nog in grote delen zichtbaar zijn. NU weet ik wel dat het uitknippen van dennenaalden onwijs priegelwerk is. Niet veel mensen vinden dat leuk, maar het resultaat in het magazine staat me echt zwaar tegen.

Zelf heb ik gekozen voor het gebruik van een mal om met de cuttlebug zelf dennetakken te stansen uit groen karton en die te gebruiken in plaats van de bijbehorende plaatjes. Datzelfde die ik ook voor de sneeuwsterren die gebruikt worden en niet volledig uitgeknipt. Dat geeft de kaart een eigen twist en maakt hem toch uniek.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.