Brew @ The Zoo 2022 - Beekse Bergen

Brew @ The Zoo 2022 – Beekse Bergen

Dit is geen ‘gewoon’ bierfestival... Het is er een tussen brullende leeuwen en nieuwsgierige giraffen. Op 24 juni 2022 vond de eerste editie plaats en proefden we heerlijke bieren en eten tussen de dieren van Safaripark Beekse Bergen.

In eerste instantie waren we van plan om alleen naar het brew@thezoo event ta gaan, maar de avond voorafgaand besloten we om er een hele dag van te maken en ook een dagticket voor het dierenpark te kopen. Een goede keuze, omdat we tijdens het event niet echt de tijd hadden om van het park te genieten en alle dieren te bezoeken.

Het park is onwijs mooi aangelegd, super groen en open. Er is zóveel te doen en te beleven dat je hier met gemak meerdere dagen heen kan en je niet gaat vervelen. Zelf had ik de hele dag een beetje het gevoel opgejaagd te worden en in tijdnood te komen.

We hadden ook echt wel een perfecte dag voor een bezoek aan het dierentuin. Toen we aankwamen hoosde het. Een hele mooie stortbui en we waren een klein beetje bang dat de dag in het water zou vallen. Maar na een half uurtje klaarde het op en werd het een stralend zonnige dag!

Wat wel stoorde waren groepjes jeugd die zonder begeleiding door het park banjerden en de dieren bang maakten en de rust enorm verstoorde. Zo waren ze bij het gorillaverblijf de grote gorilla aan het uitdagen en deze werd, volledig terecht, heel boos. En er was helemaal geen begeleiding of medewerker in de buurt om daar iets van te zeggen. Andere parkgasten kregen alleen op een heel grote mond en veel gelach terug van de jeugd.

Brew @ The Zoo 2022

Om vijf uur werd het hele park schoongeveegd en moesten wen een half uur buiten het park wachten voordat we vanaf half zes weer naar binnen mochten voor het event.

Op de drie pleinen van het park vond het evenement plaats. Met op elk plein een aantal foodtrucks en bierbrouwerijen. Volop keuze in bieren met alcohol en ook voor ons waren er op elk plein drie soorten alcohol vrij bier. Veel meer soorten dan wij hadden verwacht!

Het eten wat we hebben gegeten was allemaal super lekker en ook alle biertjes hebben we van genoten. De helft van de tijd waren we gewoon zo aan het genieten dat ik vergeten ben foto's te maken van de gerechten... Maar we hebben enorm genoten en dit evenement is absoluut voor herhaling vatbaar.

Omdat dit de allereerste Brew@theZoo was die Beekse Bergen organiseerde waren er wel wat punten om voor de volgende editie aan te werken. Zo kreeg je bij je binnenkomst vijf drankmuntjes en vijf eetmuntjes. Maar eten wat vrij duur en je vliegt dus door die munten heen.

Halverwege de avond kochten we dan ook eetmunten bij, alleen konden we die niet opmaken omdat de rijen voor het eten zó lang waren dat het evenement afgelopen was voordat we aan de beurt waren. Gelukkig konden we de munten wel weer inleveren en geld terug krijgen. Handiger zou zijn om gewoon één soort munten te kunnen gebruiken voor eten en drinken, want ze kosten hetzelfde.

Daarnaast vermoeden we dat er een personeelstekort was en dat daardoor de rijen voor het eten zo lang werden. Daar kan het park niks aan doen in deze post-corona tijden uiteraard.

Het alcoholvrije bier was niet zo in trek dus wij konden naar hartenlust steeds nieuwe biertjes gaan halen. Wat voor ons natuurlijk een enorm voordeel was.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.