Bedrijfspresentatie bij BNI Waertse Oogst

Wat maakt een website een optimale website?

 

Vrijdag 15 maart 2019 mocht ik mijn bedrijf presenteren voor een groep van 30 ondernemers. Spreken in het openbaar is niet iets waar ik me comfortabel bij voel en het is dus altijd een drempel waar ik overheen moet. Maar in het kader: “kom uit je comfort zone” probeer ik vaker presentaties of groepsworkshops te geven. Gewoon om mezelf te stimuleren te groeien in mijn zelfvertrouwen.

Thema van de presentatie was websites

Samen met Wendy ontwikkelen wij bij Sterk in MEDIA websites. Niet zomaar website, maar we noemen dat optimale websites. Websites waar je als ondernemer iets aan hebt. Omdat ze doen wat jij wilt dat ze doen.

Een website die voor je bedrijf werkt is maatwerk en geen twaalf in een dozijn standaard product. Jouw bedrijf is uniek en de behoeften die jij online hebt en wilt vervullen met je website zijn ook uniek en dat maakt jouw website ook een uniek product.

Tijdens de presentatie heb ik met diverse voorbeelden laten zien hoe wij te werk gaan als het aankomt op het design van de website. Hoe gaan wij om met kleurgebruik, verhogen van de conversie van de call 2 action en op welke manier vliegen wij de structuur van de website aan. Allemaal onderdelen om in de basis van de site rekening mee te houden.

Begin bij de basis en breidt daarna uit

Maar waar die basis stopt (en daarmee ook vele van onze concullega’s) gaan wij verder met de optimalisatie op content niveau. We doen zoekwoordenonderzoek om elke pagina te optimaliseren voor vindbaarheid in Google. We leggen een interne website structuur aan om de bezoeker en Google nog meter de weg te wijzen en we kijken naar de opbouw van de teksten (als dat al niet door een tekstschrijver gedaan wordt).

Humor en heldere taal

De presentatie zelf verliep onwijs soepel. Ik had er veel humor in verwerkt en in Jip en Janneke-taal heb ik de theorie uitgelegd. Normaal pitch ik elke week in 60 seconden over onze websites maar ik dan krijg je gewoon niet voldoende uitgelegd. Nu had ik langer de tijd en al tijdens de presentatie zag ik van een aantal van de aanwezigen de ogen geopend worden en ik hoorde hier en daar de kwartjes vallen. Na afloop kreeg ik heel veel goede reacties waarvan dit de mooiste was: “Jouw presentatie was super inspirerend. Tjonge wat een vibe en energie! Heerlijk, komen vast nog meer goeie vibes.”

 

Wil jij nu zelf een keer komen ervaren hoe het is op de vrijdag vol energie te starten? Kom dan eens langs bij BNI Waertse Oogst in Heerhugowaard. Je bent van harte welkom!

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.