attractiepark-toverland-2018

Attractiepark Toverland Sevenum 2018

Toverland... met recht een goed gekozen naam, want zodra je binnen stapt waan je je in een wondere wereld van magie en legenden.

Samen met mijn man Patrick en goede vriend Paul zijn wij in september 2018 op een druilerige vrijdag naar Sevenum gereden. We hadden de perfecte dag uitgekozen. Het begon met regen wat in Toverland geen enkel probleem is aangezien een groot deel van het park zich binnen bevind.

Stipt 10 uur kwamen we aan en zoals verwacht was het niet druk. Er stonden ongeveer 10 auto's op de parkeerplaats en welgeteld één touringbus met schoolkinderen. De hele dag door bleef het rustig en bij elke attractie hadden we hooguit drie mensen voor ons in de rij.

 

Avalon en Port Laguna: nieuw in Toverland

Sinds juli 2018 is het nieuwe themagebied Avalon geopend.  Met een fantastische nieuwe achtbaan Fenix, een prachtige waterattractie Merlin's Quest en een geheel nieuwe entree met een leuke interactieve tovershow met échte magie in flessenpost.

 

Absolute favoriet is het nieuwe themagebied Avalon.
Daar waar feniksen tot leven komen en de tovenaar Merlijn ervoor zorgt dat er magie in de lucht hangt.

Fenix - waar je je als een vogel in de lucht voelt

Eén van de nieuwe attracties in Avalon, en dé rede dat wij naar Toverland zijn afgereisd, is de achtbaan Fenix. Het is een mega grote baan die je al van veraf kan zien door het hele park. Met zijn felle blauwe baan en de speciale karretjes die zich naast de baan bevinden lijkt het net alsof er daadwerkelijk een vogel door de lucht vliegt. Een mooi staaltje vakmanschap!

As we in de wachtrij gaan staan hoeven we niet lang te wachten. Er zijn twee mensen voor ons en we zijn dus praktisch meteen aan de beurt. Het is een geweldige ervaring. De baan gaat drie keer over de kop en tussendoor draait en krult hij alle kanten op. We gaan onder de weg door, over het water heen en er is interactie tussen Fenix en de bootjes van Merlin's Quest. Wat een beleving!

Op zoek naar Tir Na Nog met Merlijn de Tovenaar

Nog zo'n mooie nieuwe aanwinst is de boottocht voor het hele gezin: Merlin's Quest. Wat begint als een rustig vaartochtje door Avalon heen met heel mooi uitzicht op de Fenix Achtbaan en langs mooi aangelegde waterkanten gaat na een paar minuten over in een overdekte darkride vol magie. Vliegende boeken en zwevende lichten, een zeemeermin en slapende bomen. Afgemaakt met prachtige muziek. Waan je heel even van de wereld vergeet de wereld om je heen.

Hij is hoog, hij is snel en hij is van hout!

Mijn favoriete achtbaan in Toverland is Troy. Dit volledig houten beest is veel intenser dan de gladde baan van Fenix en daardoor lijkt hij veel sneller te gaan. We zijn er dan ook meermalen in geweest en wanneer je in de voorste kar zit is deze op zijn intenst.

Theming en beleving in het hele park

Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden en er is (nu nog) een duidelijke scheiding tussen wat nieuw en al wat ouder is. Maar er is ook een duidelijke rode draad: Het hele park is tot in de puntjes perfect aangelegd met heel veel sfeer en super mooi uitgedachte beplanting en waterpartijen. Daar kunnen andere parken in Nederland nog een voorbeeld aan nemen.

We hebben werkelijk onze ogen uit gekeken. Zelfs de aankleding van de wachtrijen maken het leuk om op drukke dagen te moeten wachten. Overal is aan gedacht en elke keer dat je in de rij loopt zie je wel weer wat nieuws. Ook zijn er naast de normale paden allemaal extra ontdekkingsroutes te bewandelen.

Zoveel te zien en maar één dag de tijd

Naast de grote trekpleisters zijn er nog veel andere attracties die echt leuk zijn om te doen. Wij hadden helaas niet voldoende tijd om álles te doen. Ook al was het helemaal niet druk en hebben we nergens in de rij hoeven wachten. Dit is dan ook zeker een park waar je je met gemak 2 dagen kunt vermaken.

 

De attracties die wij verder hebben gedaan zijn:

 

  • De ToosExpress - een kleine overdekte familieachtbaan
  • Maximus' Blitz Bahn - een overdekte bobsleebaan waar je zelf kan bepalen hoe hard je gaat
  • Dwervelwind - een achtbaan waarbij je niet alleen heel hard gaat, maar de bakjes ook individueel ronddraaien waardoor de illusie van snelheid vergroot wordt
  • Djengu River - een wildwaterbaan waarbij je op druilerige dagen helemaal niet nat wordt!
  • Booster Bike - Crossen over de baan en afgeschoten worden op motoren.
  • Magiezijn - Daar waar magie in flessenpost aanspoelt op het land

 

Helaas was toen de tijd alweer aangekomen om onze reis te vervolgen. Wij hadden met een hele groep vrienden het weekend een huisje in Duitsland. Maar dit is zeker een park waar wij vaker heen zullen gaan. 😀

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.